Câștigătorii premiilor I la Concursul ”Piano Art” se întrec pentru marele trofeu

8303
Câștigătorii premiilor I la Concursul ”Piano Art” se întrec pentru marele trofeu - x-micul-pianist-1686472125.jpg
Elevii talentați și dornici de afirmare care, în paralel cu învățământul general obligatoriu, studiază pianul la școli populare de artă, centre culturale, case de cultură, mediul privat din toată țara s-au întrecut în sala de concert a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin", la cea de-a VII-a ediție a Concursului Național de Pian „Piano Art”.

La această oră, câștigătorii premiilor I își dispută marele trofeu prin interpretarea unei piese la alegere: Darius-Sebastian Stanciu, Teodor Efrem Bâte, Carolina Mardare, Teodora Cornelia Pană, Mihail Roibu, Amalia Nicole Negreanu, Ana-Maria Strâmbeanu, Daria-Casandra Trîndaciu, Sofia-Ioana Vesa, Amina Tonghioiu, Daria-Andreea Dumitrașcu, Elena Perianu.

Competiția organizată de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, a devenit deja unul cu tradiție la malul mării le oferă copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani prilejul de a-și valorifica potențialul artistic în fața unui juriu alcătuit din somități din domeniul cultural artistic și didactic, contribuind, totodată, la dezvoltarea capacității lor intelectuale. O astfel de competiție constituie un cadru organizat de afirmare artistică muzicală, de prezentare și evaluare a cunoștințelor însușite, dar și de educare a personalității, de stimulare a ambiției, atenției distributive și a răbdării, fiind de un real beneficiu pianistului pe parcursul pătrunderii în măiestria artei muzicale.

De altfel, studierea unui instrument precum pianul este nu doar o alternativă plăcută de petrecere a timpului liber, ci și extrem de benefică în formarea bunului gust, al simțului critic, al gândirii și inteligenței. În special frecventarea unor cursuri de pian în instituții abilitate și prezentarea la un concurs creează un cadru organizat de afirmare artistică muzicală, de prezentare și evaluare a cunoștințelor însușite.

Candidații vor evolua pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, având la dispoziție un pian de concerte „Boston”, ce face parte din mult apreciata marcă „Steinway&Sons”, instrument destinat pianiștilor concertiști consacrați din lume. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3926 secunde