Cei cinci profesori de nota 10 la proba scris─â a titulariz─ârii au readus Constan╚Ťa ├«n top

3535
Cei cinci profesori de nota 10 la proba scris─â a titulariz─ârii au readus Constan╚Ťa ├«n top - fondprofi-1658244036.jpg
Dac─â anul trecut, ├«n jude╚Ťul Constan╚Ťa se ├«nregistra o singur─â not─â de 10 la proba scris─â a concursului de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din ├«nv─â╚Ť─âm├óntul preuniversitar (titularizare), iat─â c─â anul acesta, cu cele cinci note maxime, ne situ─âm ├«n topul na╚Ťional pe locul ╚Öase.

Cele mai multe note de 10 au fost ├«nregistrate ├«n Bucure╚Öti (17), dup─â care ├«n Cluj s-au consemnat 16 note maxime, Arge╚Ö ÔÇô 12; Bihor ÔÇô 10; Ia╚Öi ╚Öi D├ómbovi╚Ťa cu c├óte opt ╚Öi Bac─âu, Constan╚Ťa, Maramure╚Ö ╚Öi Mure╚Ö cu c├óte cinci note de 10. Dintre acestea, patru sunt ob╚Ťinute la disciplina Limba ╚Öi literatura roman─â, pedagogia pre╚Öcolar─â ╚Öi metodica desf─â╚Öur─ârii activit─â╚Ťilor instructiv-educative ├«n gr─âdini╚Ťa de copii, iar una ÔÇô la arte vizuale (educa╚Ťie plastic─â/ educa╚Ťie vizual─â/ educa╚Ťie artistic─â). ╚śi pentru c─â, spre deosebire de celelalte concursuri la care identitatea a ajuns s─â fie ├«nlocuit─â cu coduri, numele celor cinci profesori const─ân╚Ťeni de nota 10 sunt publice, astfel c─â merit─â s─â-i facem cunoscu╚Ťi: Claudia Elena Durbac─â, Cristina Dragomir, Andreea Moraru, Crina Viorica Radu ╚Öi Ana Christiana Narcisa Val (arte vizuale).

╚śi asta ├«n condi╚Ťiile ├«n care ├«n ╚Öapte jude╚Ťe nu s-a ├«nregistrat nicio not─â de 10.

Dup─â modelul Ministerului Educa╚Ťiei, care scoate ├«n eviden╚Ť─â doar partea bun─â a acestui concurs, ╚Öi Inspectoratul ╚ścolar Jude╚Ťean Constan╚Ťa s-a ÔÇ×m├óndritÔÇŁ cu 44.13% note (ini╚Ťiale) peste 7.00 ob╚Ťinute de candida╚Ťii const─ân╚Ťeni. Din cele 800 de lucr─âri evaluate, 353 au primit note mai mari de 7,00, iar 297 ÔÇô mai mari de 5.00. Dar au fost ╚Öi 149 de candida╚Ťi care nu au reu╚Öit s─â ating─â nici m─âcar nota 5, ca s─â nu mai spunem de cei cu note de 2 ╚Öi 1,50.

 

Recordul profesorilor de educa╚Ťie fizic─â. Cele mai multe note de 1 la titularizare

Nu mai constituie neap─ârat o noutate faptul c─â cei mai mul╚Ťi candida╚Ťi din jude╚Ťul Constan╚Ťa cu note foarte mici la proba scris─â a titulariz─ârii sunt cei care s-au prezentat pentru disciplina de examen educa╚Ťie fizic─â ╚Öi sport.

Ceea ce nu s-ar dori s─â se ╚Ötie este faptul c─â jude╚Ťul Constan╚Ťa se num─âr─â printre cele 12 jude╚Ťe care au ├«nregistrat ╚Öi o not─â de 1. Adic─â respectiva candidat─â din Mihail Kog─âlniceanu, ├«nscris─â la disciplina educa╚Ťie fizic─â ╚Öi sport, a venit s─â vad─â cam care-i treaba cu proba asta, a a╚Öteptat cuminte s─â se ├«ncadreze ├«n timpul prev─âzut de metodologie, a predat pagina goal─â ╚Öi a plecat. De altfel, c├ó╚Ťiva absolven╚Ťi 2022 ai facult─â╚Ťii de profil s-au gr─âbit s─â-╚Öi testeze nivelul la proba scris─â de miercuri, 13 iulie, ╚Öi au ob╚Ťinut note jenante de 3,05; 2,90 (candidat din Fete╚Öti); 2,55  (candidat din Lipni╚Ťa). La aceea╚Öi disciplin─â educa╚Ťie fizic─â ╚Öi sport, un candidat din Br─âila a ob╚Ťinut nota 1,65, doi candida╚Ťi din Saligny au ob╚Ťinut 1,65 respectiv 1,90, din Isaccea (Tulcea) ÔÇô 2,50; un alt angajat pe perioad─â determinat─â din Schitu a ob╚Ťinut 1,30.

O alt─â concluzie trist─â poate fi desprins─â ╚Öi din faptul c─â mul╚Ťi candida╚Ťi cu domiciliul ├«n mediul rural nu au reu╚Öit s─â ob╚Ťin─â nici m─âcar nota 4. Iat─â doar c├óteva exemple: la disciplina ├«nv─â╚Ť─âtor/educator, candidat din Independen╚Ťa (2,40), Deleni (2,15), Cioc├órlia (3,85); la istorie din Valu lui Traian ÔÇô 2,40; religie ortodox─â din Cump─âna ÔÇô 3,25 ╚Öi exemplele pot continua.

 

Doar 228 de catedre pentru perioad─â nedeterminat─â

╚śi ast─âzi, 20 iulie, p├ón─â la ora 12, mai pot fi depuse contesta╚Ťiile la sediul Inspectoratului ╚ścolar Jude╚Ťean Constan╚Ťa sau prin mijloace electronice.

Rezultatele finale se afi╚Öeaz─â la Inspectoratul ╚ścolar Jude╚Ťean Constan╚Ťa ╚Öi pe site-ul dedicat ├«n data de 27 iulie.

Pentru a ob╚Ťine statutul de titular, un candidat trebuie s─â ob╚Ťin─â minimum nota 7.00 at├ót la proba scris─â, c├ót ╚Öi la inspec╚Ťia special─â la clas─â/ proba practic─â ╚Öi s─â fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioad─â nedeterminat─â. Nota la proba scris─â are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspec╚Ťia special─â la clas─â sau la proba practic─â are o pondere de 25% din media de repartizare.

Num─ârul de posturi/ catedre vacante la nivelul jude╚Ťului Constan╚Ťa este 228 pentru angajare pe perioad─â nedeterminat─â (163 - mediul urban ╚Öi 65 - mediul rural). De asemenea, exist─â ╚Öi 1.692 de coduri ce reprezint─â posibilit─â╚Ťi de constituire a unor posturi/catedre vacante ├«n una sau mai multe unit─â╚Ťi de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt, pentru angajare pe perioad─â determinat─â (917 ├«n mediul urban ╚Öi 775 ├«n mediul rural), la care se adaug─â 360 posturi/ catedre rezervate, pentru angajare pe o perioad─â determinat─â (267 ├«n mediul urban ╚Öi 93 ├«n mediul rural).

Pagina a fost generata in 0.2956 secunde