Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" oferă antrenamente gratuite în vederea pregătirii probelor sportive de admitere

1512

Articole de la același autor

Reînființat în urmă cu cinci ani, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța – moștenitor al Școlii Copiilor de Marină, al Şcolii de Specialităţi ale Marinei, al Şcolii de Submaiştri, al Şcolii Medii Militare de Marină, al Liceului Militar „Mihai Viteazul” și al Liceului Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza” – oferă posibilitatea viitorilor săi elevi de a se antrena gratuit în vederea pregătirii probelor sportive de admitere.

Gratuitatea actului educațional, a cazării și echipării, oportunitățile de schimb de experiență cu elevi militari și civili, la nivel național și internațional, practica în Centrul de Pregătire Marinărească și Sporturi Nautice, vizitele la bordul navelor, participarea la parada de Ziua Națională sunt doar câteva dintre motivele prin care colegiul militar constănțean se diferențiază de celelalte patru colegii de același profil din țară.

Pot deveni liceeni în uniformă elevii din clasele a VIII-a sau absolvenții care nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau profesional, cu vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022.

Ordinea etapelor care vor fi parcurse este următoarea:

• Prezentarea la Biroul Informare-Recrutare, împreună cu unul dintre părinți, pentru înscriere și consiliere.

• Susținerea probelor de selecție. Probele de selecție sunt: psihologice, sportive și interviu de evaluare finală. Data susținerii probelor de selecție va fi comunicată telefonic sau pe adresa de e-mail a candidatului de către reprezentanții biroului informare-recrutare.

• Examinarea medicală. Candidații declarați „Admis” la probele de selecție efectuează vizita medicală, conform indicațiilor primite de la personalul recrutor. Candidații declarați „Admis” la probele de selecţie şi „Apt” la examinarea medicală întocmesc dosarul de candidat și participă la concursul de admitere.

• Examenul de admitere în Colegiul „Al.I. Cuza”. Admiterea se desfășoară în două etape: susținerea unui test grilă de verificare a cunoștințelor la disciplinele Limba și literatura română și Matematică; ierarhizarea candidaților în funcție de media finală de admitere. Nota minimă de admitere este 6, iar punctajul obținut la testul grilă are o pondere de 80%.

Criterii specifice de recrutare:

- vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022 (anul desfășurării concursului de admitere);

- absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale - ultima etapă a concursului de admitere.

Noutatea acestui an o constituie posibilitatea antrenării gratuite în vederea pregătirii probelor sportive de admitere în cadrul Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța. Candidații interesați sunt rugați să trimită o solicitare în acest sens, la adresa de e-mail [email protected], unde includ nume, prenume și număr de telefon. Ulterior, candidații vor fi programați pe serii și înștiințați când să se prezinte pentru antrenament.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4943 secunde