Cum explică ministrul deschiderea școlilor în funcție doar de vaccinarea personalului din învățământ

1163
Cum explică ministrul deschiderea școlilor în funcție doar de vaccinarea personalului din învățământ - 1cimpeanu-1636102011.jpg
În urmă cu puțin timp, s-a încheiat conferința de presă a ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, în cadrul căreia a anunțat oficial deschiderea școlilor începând de luni, 8 noiembrie, în funcție de rata de vaccinare a personalului didactic și nedidactic. Vor merge la cursuri fizic elevii care învață în unități în care rata de vaccinare a personalului este de peste 60%. Cu aplicarea scenariilor deja cunoscute în cazul apariției unor infectări în clase.

Cu acest prilej a răspuns mai multor întrebări, între care și aceea legată de faptul că profesorii se simt discriminați și de această dată, întrucât s-a luat decizia deschiderii unităților de învățământ doar în funcție de rata de vaccinare a personalului didactic și nedidactic. La întrebarea de ce nu s-au luat în calcul și alte rate de vaccinare, ministrul a afirmat că „domeniul educației a dat dovadă nu numai de disponibilitate, dar și de transparență, față de oricare alt domeniu, învățământul având la ora actuală, în valoare absolută, cel mai mare număr de persoane vaccinate”.

Ministrul s-a arătat impresionat de mobilizarea elevilor, afirmând că s-a ajuns la 8.000 de elevi vaccinați pe zi (?!?), conform datelor oferite de Valeriu Gheorghiță.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3463 secunde