Demonstrații de lucru, în fața Muzeului de Artă Populară

73
Demonstrații de lucru, în fața Muzeului de Artă Populară - muzeuldeartapopulara23-1656009432.jpg
În zilele de 24, 25 şi 26 iunie 2022, la Muzeul de Artă Populară Constanța va fi celebrată IA, simbol identitar şi piesă emblematică a costumului tradițional românesc, purtată deopotrivă de fete şi femei, indiferent de vârstă, la lucru sau în zi de sărbătoare.

Cu acest prilej, pe platoul din fața muzeului se va derula manifestarea „Ziua Universală a Iei”, la care vor participa două creatoare de ii din Breaza (Prahova), Iulia Goran şi Ecaterina Oproiu. Acestea vor face demonstrații de lucru şi vor oferi informații legate de varietatea motivelor, croiul şi modelele autentice ale iilor vechi şi noi din zona pe care o reprezintă.

Totodată, în această perioadă, cei care trec pragul muzeului vor putea admira expoziția de ii şi cămăși vechi aflată la etaj, unde sunt expuse piese din patrimoniul cultural- național provenite din zone precum: Dobrogea, Muscel, Buzău, Romanaţi, Vlaşca, Vrancea, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Alba, Bihor, Bistriţa- Năsăud, Ţara Zarandului, Cluj, Sălaj.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3665 secunde