Directorii instituțiilor constănțene de cultură dau proba valorii managementului pe anul 2023

3515

Articole de la același autor

Zilele acestea, toți directorii instituțiilor constănțene de cultură sunt supuși, într-o primă etapă, unei analize a raportului de activitate pe anul 2023, urmată de un interviu ce constă în susținerea acestui raport. Reamintim că, la evaluarea pe anul 2022, toți cei cinci directori au obținut nota maximă la ambele probe: analiza raportului anual de activitate și susținerea interviului, performanță fără precedent.

În timp ce Aurel Palade, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”, a scăpat de emoțiile evaluării manageriale, obținând nota 9,83, marți, 27 februarie, directorul Angelo Mitchievici se va afla în fața Comisiei pentru evaluarea activității în fruntea Bibliotecii Județene „I.N. Roman”.

Președinte al comisiei care va evalua managementul directorului este Gelu Voicu Bichineț, managerul Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” din Vaslui, iar în calitate de membri: Ioan Sebastian Bara (manager Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Hunedoara), respectiv Marian Cioacă, inspector Compartiment comunicare, protocol și organizare evenimente, iar supleant – Irina Elena Costencu (inspector superior Compartimentul coordonarea instituțiilor de cultură subordonate CJC).

Interviul pentru susținerea raportului de activitate pe anul 2023 al Leliei Rus Pîrvan, directorul Muzeului de Artă, este programat pe 20 martie. Din Comisia pentru evaluarea managerului Muzeului de Artă Constanța fac parte Virgil-Ștefan Nițulescu (președinte) - directorul Muzeului Țăranului Român, iar calitate de membri: Petru Lucaci - președinte Uniunea Artiștilor Plastici din România; Elena Ghiță - inspector Compartimentul Comunicare, Protocol și Organizare Evenimente, Consiliul Județean Constanța, și Irina Costencu (membru supleant) - inspector, Compartiment Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate.

Două zile mai târziu, pe 22 martie, este rândul lui Aurel Mototolea, directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie, să se prezinte în fața comisiei pentru interviul de evaluare. Comisie care are următoarea componență: Gabriel Tiberiu Rustoiu (președinte) – director general al Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, iar în calitate de membri: Ramona Maria Mocanu – manager Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui; Valeria Matica – inspector Compartimentul Comunicare, Protocol și Organizare Evenimente, Consiliul Județean Constanța; Alina Ciorbagiu (membru supleant) – inspector, Compartiment Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate.

În schimb, nu a fost făcut public calendarul evaluării managementului de la Teatrul de Stat din Constanța, a directorului Erwin Șimșensohn. Ca și cum nu am fi fost martori vii ai succesului acestei instituții în memorabilul an 2023, când au fost răsplătiți cu premiul UNITER pentru Cel mai bun spectacol – „Seaside Stories” în regia lui Radu Afrim.

Nici calendarul evaluării directorului Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Daniela Vlădescu, nu a fost votat de Consiliul Județean Constanța.

În ceea ce îl privește pe Ioan Mihai Nache, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, acesta a fost interimar din 26 aprilie 2023 până-n 25 octombrie 2023.

De asemenea, Florentin Sîrbu se află la conducerea Muzeului de Artă Populară din Constanța în calitate de director interimar, din data de 28 septembrie 2023. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5278 secunde