Elevii Colegiului Național "Mihai Eminescu" au înregistrat un nou succes

926
Fac ce fac şi elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” reuşesc să obţină noi premii la competiţiile la care se prezintă. De data aceasta, tinerii au înregistrat un nou succes la un concurs finanțat de Ministerul Educației din Germania şi vor pleca în scurt timp la Regensburg.

Echipa de proiecte „eTwinning” a renumitei instituţii de învăţământ de la malul mării, coordonată de prof. Alina Bianca Raftu, va ajunge alături de un grup de elevi, de această dată în Regensburg, Germania - Kulturzentrum „Leerer Beutel“, în perioada 26-28 iulie. De ce? Pentru a-și revendica premiul obținut alături de o școală din Cerkno, Slovenia, în cadrul concursului internațional „Die Deutschen und ihre östlichen Nachbarn - Wir in Europa”, concurs finanțat de Ministerul Educației din Germania.

Potrivit directorului liceului, Bianca Ibadula, proiectul intitulat „Das rumänisch-slowenische Mosaik” a avut ca scop promovarea culturii și tradițiilor românești și slovene, a particularității țărilor din sud-estul Europei prin intermediul limbii germane. Drept urmare, fiecare activitate s-a concentrat pe un anumit aspect al țărilor participante: proverbe specifice, variațiile lingvistice ale limbii și influențele străine, literatura clasică, tradițiile și obiceiurile, obiectivele turistice, istoria anumitor locuri, arhitectura specifică, muzica și multe altele.

Activitățile au fost realizate de elevi în diferite grupe de lucru, atât în cadrul propriilor echipe, cât și în grupele de lucru mixte, alături de partenerii de proiect. Toată documentarea a fost făcută ținându-se cont de regulile de siguranță și veridicitate ale surselor identificate în mediul virtual - Media Literacy. „Acesta este exemplul perfect al motto-ului «Unitate în diversitate», motto care guvernează principiile și valorile Uniunii Europene, îndemnându-ne la colaborare, respect reciproc și toleranță. Proiectul s-a bucurat de succes și în țară, fiind selectat pentru Concursul Național de produse realizate în cadrul proiectelor europene - Made for Europe, Târgoviște 2022, unde a avut o prestație admirabilă”, a precizat directorul.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4564 secunde