Emoții mari pentru micii școlari! Încep înscrierile la admiterea în clasa a V-a

1576
Emoții mari pentru micii școlari! Încep înscrierile la admiterea în clasa a V-a - fond-admitere-clasa-v-1717948439.jpg

Articole de la același autor

Nici nu s-au încheiat mediile, elevii de învățământ primar urmând să intre în vacanță abia peste două săptămâni, dar în oraș am putut vedea în weekend numeroși copii costumați pentru marea serbare de sfârșit de ciclu.

Pentru unii, însă, fericirea finalului de an școlar e umbrită de emoțiile la gândul că urmează să susțină primul examen de admitere din viața lor de școlari, și anume, trecerea în clasa a V-a într-o unitate școlară aleasă de părinți. Doar știm prea bine că decizia de susținere a acestei admiteri le aparține adulților, care consideră că astfel aleg un viitor educațional mai bun pentru copilul lor. Ca și cum unii dintre ei nu i-ar medita pentru examenele de la Evaluarea Națională încă din clasa a VII-a, indiferent de instituția aleasă. Că așa suntem noi, părinții!

Perioade de înscriere diferite de la unitate la unitate

De astăzi, 10 iunie, la Liceul Teoretic „Traian” Constanța încep înscrierile pentru cele două clase a V-a cu efective de câte 26 elevi. Înscrierea candidaților se va realiza până pe 18 iunie 2024, între orele 10.00-14.00, la secretariatul unității școlare din str. Traian nr. 55.

Proba scrisă de testare la matematică este programată sâmbătă, 22 iunie 2024, ora 9.30. Durata probei: 60 min. Nota obținută de elevi la proba de matematică constituie media de admitere în clasa a V-a, în ordinea descrescătoare a mediilor, în limita celor 52 de locuri.

Departajarea candidaților aflați pe ultimul loc cu aceeași notă se va face prin aplicarea următoarelor criterii, în ordinea afișată: numărul de probleme rezolvate cu punctaj maxim; punctajul obținut la ultima problemă; punctajul obținut la penultima problemă; dacă egalitatea persistă se vor reevalua lucrările. Afișarea rezultatelor se realizează în data de 22 iunie 2024, după ora 19. Eventualele contestații se transmit electronic (în format scanat) în data de 23 iunie 2024, între orele 8.00 - 11.00. Nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială, prin creștere sau descreștere, după caz, și devine nota finală a candidatului. Afișarea rezultatelor finale se realizează în data de 26 iunie 2024.Tot pe 22 iunie, de la ora 9, are loc proba la matematică și la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” unde înscrierea elevilor pentru cele 52 de locuri, în vederea admiterii în clasa a V-a în anul școlar 2024-2025, se încheie la finalul acestei săptămâni (14 iunie, între orele 10,00 - 14,00). Susținerea probei de evaluare din matematică va dura 90 de minute. În cazul în care mai rămân locuri disponibile se va organiza o nouă examinare la începutul lunii septembrie 2024.

Și, așa cum deja se știe din anii anteriori, și la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța admiterea în cele trei clase a V-a va avea loc tot pe 22 iunie. Înscrierile sunt programate în perioada 17 – 20 iunie.

În anul școlar 2024-2025, în cadrul Liceului Teoretic „Decebal” Constanța vor funcționa două clase a V-a, care vor învăța în program de dimineață (8.30-13.10), în sediul din str. Horia Agarici nr. 4. Ultima zi de înscriere pentru susținerea admiterii este 14 iunie. Numărul de înregistrare al cererii va fi comunicat de serviciul secretariat printr-un mail de confirmare. Și aici testarea la matematică va avea loc pe 22 iunie, începând cu ora 9.

Spre deosebire de anterioarele unități, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” testarea scrisă la matematică va avea loc miercuri, 26 iunie, ora 10. Pentru anul școlar viitor este prevăzută o clasă de-a V-a (26 locuri), pentru care înscrierile încep pe 19 iunie (și se încheie pe 25 iunie). Rezultatele vor fi afișate joi, 27 iunie, ora 10, urmând ca până la ora 12 să fie depuse eventualele contestații, iar la ora 16 să fie afișate rezultatele finale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3792 secunde