Experiența Erasmus a profesorilor Liceului ”Traian”, în Praga

130
Experiența Erasmus a profesorilor Liceului ”Traian”, în Praga - x-liceul-traian-1717152876.jpg

Articole de la același autor

În perioada 13-17 mai 2024, două cadre didactice ale Liceului Teoretic „Traian” din Constanța au participat la cursul Erasmus+ KA1 „Copiii cu nevoi speciale”, în Praga, în cadrul acreditării Erasmus+, Acțiunii cheie1 - Educație școlară - 2023-1-RO01-KA121-SCH-000130762, finanțat de Comisia Europeană . 

Programul propus a constat în cinci zile de cursuri, care au avut ca scop nu doar îmbunătățirea cunoștințelor teoretice, ci mai ales implementarea unor metode de susținere a activității la clasă. Conținuturile cursului și informațiile au fost introduse prin module tematice, susținute de profesori de specialitate. Activitatea propriu-zisă s-a bazat pe demonstrații și participare activă în cadrul unor grupe de lucru, participanții fiind din țări diferite, precum: Danemarca, Suedia, Grecia, Ungaria, Spania, Germania și, desigur, România.

Un alt deziderat al cursului a constat în integrarea și incluziunea copiilor cu nevoi speciale în clase tradiționale, dar și identificarea riscurilor și barierelor. Mai mult decât atât, s-a subliniat importanța comunicării și cooperării între școală și familie. S-au propus modele de planuri individuale pentru educație, prin care să se poată susține învățarea structurală pentru elevii cu autism, dislexie și ADHD, într-o clasă incluzivă. De asemenea s-au oferit modele de activități pentru învățarea cognitivă, în cazul copiilor supradotați și talentați, prin intermediul unor activități de teatru și artă. Un alt scop a fost acela de a dezvolta gândirea creativă, prin activități susținute de anumite sarcini de lucru, probleme, situații experiențiale, utilizare de resurse IT, proiecte și activități intercurriculare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2962 secunde