Laboratoare inteligente pentru elevii Liceului ”Traian”

510
Laboratoare inteligente pentru elevii Liceului ”Traian” - x-liceul-traian-1704896290.jpg

Articole de la același autor

În decembrie 2023, la Liceul Teoretic „Traian” din Constanța a demarat proiectul finanțat prin PNRR ce privește dotarea cu laboratoare inteligente a acestei prestigioase instituții de învățământ, al cărui termen final de implementare este ianuarie 2025.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 295.133.92 lei, fonduri nerambursabile din partea  Uniunii Europene – Următoarea Generație UE.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea accesului la mijloace moderne de învățare pentru elevi și consolidarea competențelor digitale în utilizarea instrumentelor de tip „laborator inteligent” pentru cadrele didactice. Proiectul vizează, de asemenea, creșterea accesului la educație pentru grupurile vulnerabile și combaterea excluziunii sociale, absenteismului și abandonului școlar.

Activitățile derulate în cadrul proiectului constau în achiziționarea de echipamente tehnologice (inclusiv mobilier ergonomic adaptat și integrat specific) pentru dezvoltarea unui laborator inteligent digital (smartlab) conform OME nr. 3497/2022, dar și achiziționarea de conținut educațional care va acoperi domenii din programa școlară și de software/licență cu specific educațional care să asigure distribuirea centralizată, în rețeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive. Urmează etapa conectării dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ și instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat prin două sesiuni de instruire.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.482 secunde