Învăţăceii lui Jose Carreras, Placido Domingo şi Luciano Pavarotti cântă la Constanţa. "Va fi un spectacol grandios"

2117
Învăţăceii lui Jose Carreras, Placido Domingo şi Luciano Pavarotti cântă la Constanţa.

Articole de la același autor

A început numărătoarea inversă… Au mai rămas doar şapte zile până la spectacolul „3 Tenori Italieni”, care va avea loc pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Constanţa, în data de 12 mai, ora 20:00. Acesta nu este altceva decât un omagiu adus marilor tenori Jose Carreras, Placido Domingo şi Luciano Pavarotti, trei artişti legendari care au cucerit, ani la rând, întreaga lume, cu vocile lor.



De data aceasta, locul lor este luat pe scenă de alţi trei tenori tineri, Domenico Menini, Alessandro Goldoni şi Angelo Forte, ale căror voci vor impresiona publicul încă din primele secunde. Aşadar, ce poate fi mai potrivit în această frumoasă lună a anului decât o călătorie muzicală pe ritmurile canzonetelor şi celor mai celebre arii din operele italiene?

Cine ar putea fi mai nimerit să vă poarte în această poveste muzicală, dacă nu cei trei tenori italieni care au crescut ascultând și cântând de mici aceste canzonete și arii celebre?

Tocmai de aceea, organizatorii s-au gândit că arii precum „Nessun dorma”, „E lucevan le stelle”, „La donna e mobile” sau canzonete ca „O sole mio”, „Santa Lucia”, sau „Caruso” vă vor da optimismul de care aveţi nevoie pentru a păşi optimişti în vara ce va veni.

Ceilalţi invitaţi, care vor desăvârși evenimentul, nu vor fi, nici ei, mai prejos. Astfel, de la cea mai mare academie de muzică din Europa, Academia Mozarteum din Salzburg, vine baritonul Fernando Araujo. Baritonul Alfio Grasso (Italia) va fi a doua voce gravă care va menţine balanţa registrelor vocale, iar soprana Jeanne Marie Druce vine din Franta şi va trebui să facă faţă serenadelor celor trei tenori. Dacă ea nu va reuşi acest lucru, trei balerine frumoase sunt gata să-i vină în ajutor.

Menţionăm că spectacolul va fi unul interactiv, conducerea muzicală fiind asigurată, după modelul lui Johann Strauss sau, mai nou, al lui Andre Rieu, „cu vioara în mână”, de tânărul dirijor şi solist violonist Bogdan Costache, un nume deja cunoscut în toate filarmonicile şi teatrele de operă din Europa. El este cel care va dirija celebra Orchestra di Teatro d'Opera Italiana şi orchestra Operei „Vox” din Cluj-Napoca, facilitându-vă, din nou, întâlnirea, cu celebri artişti instrumentişti din Europa şi din întreaga lume. În ceea ce priveşte coordonarea scenică a Orchestrei di Teatro D'Opera Italiana, a corului, orchestrei şi baletului Operei „Vox”, precum şi a tuturor soliştilor invitaţi, aceasta va fi asigurată de regizorul şi coregraful Vlad Sebastian.

Potrivit directorului Operei „Vox”, Ioan Vrăjmaş, cei trei tenori vor porni un turneu în România, care va începe pe 11 mai şi se va încheia pe 27 mai, în 19 oraşe din ţara noastră. „Ei au fost învăţăceii celor trei mari tenori italieni consacraţi. Au fost la master-class-urile lor şi cursurile de perfecţionare artistică pe care aceştia le-au organizat de-a lungul timpului. Ei cântă cam acelaşi repertoriu ca şi maeştrii lor. În cadrul spectacolului, au fost pregătite numeroase surprize pentru public. Va fi un spectacol grandios”, a declarat managerul, pentru „Cuget Liber”.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0808 secunde