Invitație la o seară cu atmosferă de petrecere, la Centrul „Jean Constantin”

403
Invitație la o seară cu atmosferă de petrecere, la Centrul „Jean Constantin” - searadepetrecere-1658146015.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, organizează miercuri, 20 iulie, ora 19.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, evenimentul cultural-artistic „Mozaic Cultural”, un spectacol pe note și acorduri muzicale conjugate într-o vastă gamă repertorială națională și internațională.

„Așa cum bine se știe, prin Centrul «Teodor T. Burada» se organizează spectacole cultivând specificitatea folclorului românesc, ca unic rol de prezervare a identității noastre naționale. De netăgăduit, folclorul muzical - asemenea științei sau moralei, este una dintre formele conștiinței sociale care relevă cele mai profunde sentimente ale firii umane. În muzica cultă, atât în faza sa incipientă cât și mai târziu, folclorul a constituit o sursă permanentă; pe de altă parte, și repertoriul folcloric s-a îmbogățit cu melodii de proveniență cultă. Iată una dintre abordările relevante ale evenimentului cultural-artistic «Mozaic Cultural»”, au ținut să reamintească organizatorii.

Așadar, fiind în plin sezon estival, când Constanța este nucleul în jurul căruia gravitează un melanj de genuri muzicale, Centrul „Teodor T. Burada” și-a propus să construiască liric un mozaic de suflet prin care să încânte atât publicul fidel, cât și orice spectator care alege să călătorească muzical printre melodii memorabile naționale și internaționale.

Orchestra condusă de maestrul dirijor Cristian Obrejan și grupul  de dansatori condus de maestrul coregraf Ștefan Coman care compun Ansamblul Folcloric Profesionist Brâulețul – una dintre emblemele de necontestat ale Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” -, alături de interpreții atât de îndrăgiți de dumneavoastră: Daniel Pop și Elena Plătică, vor garanta o seară petrecută în atmosferă de petrecere.

Prin onoranta participare a unei mari artiste autentice a muzicii românești - Daniela Vlădescu - artist creator cu care se identifică firesc parte a operetei românești, se revalorifică clasicul, tradiționalul, se reinterpretează zona de popular și popular-cult, se face conversia către celelalte piese definitorii ale mozaicului, desăvârșind astfel tonul evenimentului cultural artistic pe care vi-l dedicăm întrutotul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9782 secunde