Marian Adochiței, declarat cel mai bun actor în rol principal, la Festivalul Național de Comedie de la Galați

223

Articole de la același autor

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi, ediţia XXXIII, a revenit actorului Teatrului de Stat Constanţa Marian ADOCHIŢEI, pentru rolul Gaz din spectacolul „Goi puşcă” de Simon Beaufoy, regia Vlad Cristache. Juriul a fost alcătuit din cronicarul teatral Mihai Brezeanu, actriţa Tania Popa şi regizorul Radu Nica.

Teatrul de Stat Constanţa a susţinut miercuri, 12 octombrie, o reprezentaţie a spectacolului „Goi puşcă”, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi, într-o sală sold out, cu spectatori în picioare, care nu au mai prins locuri. Publicul festivalului de la Galaţi a fost extrem de generos cu aplauzele şi ovaţiile.

 „GOI PUȘCĂ”, de Simon Beaufoy, regia Vlad Cristache, este un spectacol care va putea fi jucat la Constanța doar după terminarea lucrărilor de reabilitare la Teatrul de Stat Constanța sau, pe perioada sezonului estival, la Teatrul de vară Soveja, întrucât montarea nu poate fi adaptată pentru sala studio, singura de care TSC dispune în momentul de faţă.

Scenografia este semnată de Mădălina Niculae, coregrafia, de Ștefan Lupu, iar lighting design-ul, de Alexandru Bibere. Asistent de coregrafie este Florina Stănculeţ.

Pe scena Festivalului Naţional de Comedie de la Galaţi au urcat: Marian Adochiţei, Ionuț Paul Ștefan, Iulian Enache, Theodor Șoptelea, Florentin Roman, Ștefan Mihai, Matei Doreanu, Alina Manţu, Florina Stănculeţ, Liliana Cazan, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Adrian Dumitrescu, Remus Archip, Andrei Bibire, Laura Iordan Adrian, Georgiana Mazilescu, Lana Moscaliuc, Cristiana Luca.

*******

Marian Adochiţei s-a născut la 30 noiembrie 1983, la Piatra Neamţ şi este absolvent al Facultății de Teatru a Universității de Arte „George Enescu” din Iași. A venit la Constanţa acum 17 ani, încă din 2005, şi a jucat în majoritatea producţiilor TSC, dintre care amintim doar câteva: „Bolnavul închipuit” de Moliere, regia Cristian Gheorghe, „Inimi cicatrizate” după Blecher, regia Radu Afrim, „Trei surori” de A.P.Cehov, regia Dominic Dembinski, „Petrecerea sufletelor” de Dimitre Dinev, regia Sorin Militaru.

În repertoriul actual al teatrului are roluri principale în spectacolele „GOI PUȘCĂ”, regia Vlad Cristache, „ZIUA Z”, regia Bobi Pricop, „CRIMA DIN STRADA LOURCINE”, regia Vlad Cristache, „BILLY ȘCHIOPUL” regia Vlad Massaci, „MENAJERIA DE STICLĂ”, regia Diana Mititelu, „NIȘTE... NĂROJI”, regia Iulian Enache.

A lucrat şi în cinematografie, iar una dintre cele mai bune realizări ale sale în acest domeniu este rolul Achim Moromete, în „Moromeții 2” de Stere Gulea. Având o curiozitate și o dorință de a experimenta indispensabile unui actor, a lucrat și în presă, a fost și taximetrist, și bucătar. În prezent, se împarte între prima sa pasiune, teatrul, şi hobby-ul pentru fotografie, multe dintre producţiile recente ale TSC fiind imortalizate de el în imagini statice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7064 secunde