Profesorii care scanează lucrările de la examenele naționale ar putea primi bani în plus

472
Profesorii care scanează lucrările de la examenele naționale ar putea primi bani în plus - ligia-deca-1717174281.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Educației, Ligia Deca, propune o majorare a cuantumului sumelor acordate asistenților care au și atribuții de scanare și de încărcare a lucrărilor pentru examenele naționale.


Potrivit mesajului transmis de Ministrul Educației, cei care ar putea beneficia de bani în plus sunt asistenții care au și atribuții de scanare și de încărcare a lucrărilor de la examenele naționale.


"În contextul evaluării digitalizate la examene, am considerat important ca majorarea cuantumului sumelor acordate asistenților să se facă diferențiat.


Prin urmare, propunem o majorare de aproximativ 25% a cuantumului sumelor acordate asistenților care au și atribuții de scanare și de încărcare a lucrărilor pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat, raportat la sesiunea august 2023 a examenului, respectiv de 59% pentru asistenții cu atribuții de scanare la examenele de Titularizare și Definitivat.


De asemenea, propunem includerea la plată și a informaticienilor/ a operatorilor din cadrul comisiilor județene de organizare a Evaluării Naționale, responsabili cu utilizarea aplicației informatice dedicate examenelor naționale, care nu erau incluși la plată până acum.


Majorările pentru toate examenele reprezintă, în medie, 20% din suma alocată în anul precedent", a scris Ligia Deca, pe Facebook.


Proiectul de ordin va fi dezbătut în ședința Comisiei de Dialog Social de luni, 3 iunie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3644 secunde