Ratarea de la vârful Inspectoratului Școlar. Despre scârbă de politic și mediocritate

2756
13
Ratarea de la vârful Inspectoratului Școlar. Despre scârbă de politic și mediocritate - editorialisj-1474623223.jpg

Articole de la același autor

Organigrama Inspectoratului Școlar Județean Constanța nu s-a completat, la vârf, nici după cel de-al patrulea concurs organizat pentru ocuparea celor două funcții de "general-adjunct". 


Conform informațiilor furnizate de Ministerul Educației, niciuna dintre cele trei pretendente la fotoliile ISJ - profesoarele Iris Sarchizian, Andreea Artagea și Camelia Marcu - nu a întrunit punctajul necesar la cele trei probe susținute. Așadar, un nou eșec, o nouă provocare ratată, o nouă înfrângere a învățământului constănțean care generează o serie de comentarii. 


Citește și EȘEC LA VÂRFUL ISJ CONSTANȚA / Cele două posturi de adjuncți rămân libere

Firesc, se caută explicații pentru care ISJ Constanța nu are nici până la această oră decât un singur inspector general adjunct angajat pe bază de concurs. Cum s-a ajuns la această contra-performanță? Să fie vorba despre incompetență, despre mediocritate, despre un nivel scăzut de pregătire al candidaților? Ciudată ipoteză, în condițiile în care vorbim despre titluri de doctor. Să-l citez pe un "clasic" în viață: "Când ești doctor, ești tare! Dottore…". Deci ar fi (teoretic) competență, dar, iată, insuficientă pentru a promova un concurs. 


Sunt alte voci care șoptesc despre dezinteres pentru aceste funcții de conducere în inspectorat. Educația constănțeană încă dispune - slavă Domnului! - de profesori dedicați catedrei, respectați la clasă și în societate. Sunt dascăli în adevăratul sens al cuvântului, o specie, ce-i drept, pe cale de dispariție. Aud însă că acești oameni, în fața cărora mă înclin cu respect, nu sunt interesați de aceste poziții. O parte dintre ei au avut, de-a lungul timpului, intenția de a face pasul în față. Au simțit însă că nu s-ar regăsi într-o instituție dominată de factorul politic și au renunțat la idee. Scârbiți, și-au canalizat energia pe meserie, la catedră, în diverse proiecte, dar și la meditațiile absolut necesare pentru a asigura bunăstarea familiei. 


Un bun prieten, cu vechi ștate în inspectorat, punctează un alt aspect: e posibil ca lipsa de concurență pentru aceste poziții (a se vedea că sunt constant cam aceiași candidați) să fie generată și de scăderea dramatică a statutului de inspector, care odinioară aducea recunoștință publică și chiar un nivel salarial peste medie. De ce ar opta oameni pricepuți pentru asemenea poziții, când puterile îți sunt dramatic limitate de factorul politic, iar banii îi poți face și altfel? Bună întrebare! 


Am lăsat expres la urmă factorul politic. La fel ca și în cazul celorlalte instituții deconcentrate, asupra inspectoratului școlar, politicul și-a pus serios amprenta. Ești în partid, slujești cauza, ești disciplinat? Ești NUMIT! Nu exlud posibilitatea ca și aceste concursuri să fie tocmai regizate astfel încât să nu poată fi promovate, iar funcțiile rămase vacante să fie ocupate tot prin NUMIRI. Bineînțeles, în interesul învățământului, al elevilor și al colegilor profesori. Ce frumos sună, mai să vărs o lacrimă de emoție!



Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Profesor
23 septembrie 2016
Functii

Domnule Lache,atotstiitorul,prietenul matale din isj trebuia sa ti spună că de la 1 august salariul în isj incepe cu 5000 roni .concursul de ieri a fost câstigat de marcu isabela,dar doamna nu are tiglele pe casă ! Deci de vină e ministerul educației care promoveaza nebunia,frustrarea ,heirupismul ,santajul ....Ca cele două doctore au picat,este pentru ca sunt foarte slabe profesional,parol!

cititor
23 septembrie 2016
aproape..

Bravo Sorin, esti pe drumul cel bun. Inspectoratul a fost compromis in special din 2012, cand golaneala politica adusa de popescu a invadat invatamantul preuniversitar constantean. Acum culegem roadele, din pacate, a ceea ce politicul a aratat ca poate sa faca prin ratatii numiti pe functii fara a avea nici cea mai mica pregatire in domeniu. Si, din pacate, aceasta letargie va mai continua... Scarba profesorilor adevarati, cu har si pasiune, e uriasa, pe la toate colturile Constantei auzi comentarii despre echipa asta de impostori. In prezent, in sistem zburda liberi toti oportunistii, care au sesizat ca au o sansa, constienti de slaba pregatire pe care o au la baza. Nu dam nume, se stiu ei singuri... Mai grav, si aici tine de medicina, e faptul ca ei chiar cred ca merita posturile pe care au fost numiti !!!

Emotii in scoli
23 septembrie 2016
Concursuri, concursuri!

Hmmm, sa vedeti dezastrul de la concursul pentru directori! Cum nu prea ne-am mai intalnit cu asa ceva in ulltimii ani, va fi prapad! Raman la parerea mea, si anume ca nu teoria in management e totul, poti sa fii un bun administrator de scoala si fara sa fii in corpul expertilor, poti sa reprezinti scoala si sa stii cu ce se mananca educatia, sa fii si apreciat de colegi si fara sa fii toba de legi....pe care le poti consulta de altfel ori de cate ori e nevoie! Poti sa fii un cadru didactic stralucit si fara sa faci un mega proiect de dezvoltare institutionala! Om vedea ce mai iese si de data asta! Important e sa te duca mintea si sa o ai intreaga!!!

ISJ-punctaje ridicole
23 septembrie 2016
IMPOSTORI IN FUNCTII

E grav ptr Constanta daca d-na Sarchizian a luat la scris doar 24 puncte, iar d-na Artagea doar 33 puncte si n-au intrunit minimul de 35. Felicitari d-nei Marcu ptr cele 45,75 de puncte din maxim 50 puncte, Aceste punctaje reflecta pregatirea profesionala a celor NUMITI in functii de ani de zile si care s-au lipit de scaunele din ISJ. Ne cerem scuzee ca avem in Isj astfel de colgi foarte slab pregatiti, adica IMPOSTORI!!!!!

Răspuns la: Functii
Adăugat de : Profesor, 23 septembrie 2016
Domnule Lache,atotstiitorul,prietenul matale din isj trebuia sa ti spună că de la 1 august salariul în isj incepe cu 5000 roni .concursul de ieri...
un curios de la catedra
23 septembrie 2016
cine a castigat?

Haideti, ca ne-ati bagat in ceata! Pana la urma a castigat cineva concursul de inspectori sau nu? Cine? Nu ma ajuta cu nimic daca aflu, dar macar asa, sa nu mor prost!

munca multa, bani putini,
23 septembrie 2016
macar directori buni sa avem!

Deci d-na marcu izabela este inspector general adjunct, sau a picat alte probe? Daca e sa iau de bune articolele, nu avem inspectori generali - adjuncti la ora asta! Mare paguba! De-asta nu mai putem noi, astia de la catedra....Sau ca se intoarce nu stiu cine pe functia de director, sau ca pica concursul nu stiu care oportunist! Sa fie sanatosi, dar nu vrem debandada in scoli, sa se mearga cat mai blat, fara tam-tam si fara sperieturi. Noi suntem tot acolo....si muncim la fel de mult, pe bani tot atat de putini! ( dar poate ne hotaram sa candidam, cine stie....! Cum ar fi sa ne facem toti directori si din astia cativa sa se faca inspectori? Frumos, sau ce?)

ptr autor
23 septembrie 2016
multumiri

Va multumesc, acum pot sa mai am rabdare....pana voi afla detaliile hiper-concursului de super-inspectori! Dar pana la ala ptr directori mai e muuuult, mult, pana in decembrie sau ianuarie cand se fac publice rezultatele ne creste barba de emotie si nerabdare! Succes curajosilor!!!

INTERVIUL
23 septembrie 2016
PIATRA DE MOARA LA CONCURS?

Asta inseamna ca cea mai grea proba a concursului a fost interviul?!? De ce oare?

Alina
23 septembrie 2016
bun articolul, interesant

Felicitari d-le Sorin, asa am aflat si noi ca sj-ul n-avea de gand sa ne zica si noua ca ai fos trimise 3 si s-au intors 2 acasa cu punctajul elevilor picati la bacalaureat. ohohoo si sa mai radeti voi profesorii de elevi? bravo, multumim ca ne informati. ne-am dori sa auzim ca d-nele cu doctoratul se vor intoarce la catedra, nicidecum, directoare asa cum au ocupat pana acum asa functii!!!!!!!

isj
23 septembrie 2016
ptr ca d-na avea parul cret...

d-ne bucovala, sarchizian si artagea au parul drept si cand a vazut comisia ca marcu isabela are parul cam prea cret...n-au inteles de ce? degeaba a luat d-na punctaj 45, 75 din 50 maxim, ca acea comisie a fost putin influentata de d-na bucovala cand o fi vazut-o asa cam inspaimantata ...zic si eu...!!!!pai daca ai CV excelent, la scris ai aproap maxim, deci stii legislatie, stii management, cum poti sa=l scoti pe om ca ar fi prost la interviu? dar cand prostii sunt cam multi astia inving....zic si eu!

Răspuns la: PIATRA DE MOARA LA CONCURS?
Adăugat de : INTERVIUL, 23 septembrie 2016
Asta inseamna ca cea mai grea proba a concursului a fost interviul?!? De ce oare?
13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4904 secunde