S-a dat startul admiterii 2024 în clasa a IX-a la Colegiul "Alexandru Ioan Cuza" din Constanța

28674

Articole de la același autor

De astăzi, 19 februarie, debutează examinările medicale ale elevilor care își doresc să urmeze o carieră militară și care s-au înscris deja pentru admiterea în clasa a IX-a. Colegiile naționale militare sunt instituții de învățământ preuniversitar, profil militar, filiera vocaţională, specializarea matematică-informatică, cu predarea limbii engleze în regim intensiv.

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța se subordonează Statului Major al Forțelor Navale, fiind o instituție cu o tradiție de peste 142 de ani în învățământul liceal militar, membru în Alianța Colegiilor Centenare, care deține statutul de Școală europeană (2023-2026) și pe cel de Colegiu național (2023-2028).

Sub deviza „Știință, curaj, credință”, colegiul militar constănțean promovează valorile fundamentale naționale, ale Armatei României, Forțelor Navale, împreună cu cele europene. „Suntem alături de elevi și participăm în proiecte europene de tip ERASMUS+, valorificând la maxim potențialul elevilor, cu sprijinul unui corp didactic valoros și stabil.

Vino să ocupi unul dintre cele 144 de locuri repartizate colegiului nostru pentru anul școlar 2024-2025!”, transmite prof. Adrian Ilie, directorul colegiului.

Se pot înscrie elevii aflați în clasa a VIII-a, în anul școlar 2023-2024.

Înscrierile se fac online sau mergând personal la biroul informare-recrutare, din cadrul centrului militar al județului/sectorului în care domiciliezi.

Înscrierea se face de către unul dintre părinți (sau tutore legal) și se încheie pe 22 martie. Perioada selecției este în plină desfășurare, ea urmând să se finalizeze pe 12.04.2024. Perioada examinării medicale începe de astăzi, 19 februarie, și se încheie pe 19.04.2024.

Susținerea probei de verificare a cunoștințelor (la disciplinele Limba și literatura română și Matematică), cu durata de 180 de minute: 24.05.2024, începând cu ora 09.00.

Reamintim că prima medie cu care s-a intrat în clasa a IX-a în anul școlar trecut a fost de 9,63, a unui elev provenit de la Școala Gimnazială „Nichifor Ludovig” Niculițel (Tulcea), iar ultima medie a fost 7,38, a unui elev de la Școala Gimnazială „George Emil Palade” din Buzău.

Se recrutează și soldați gradați profesioniști

De asemenea, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" din Constanța organizează recrutarea și selecția pentru posturi de soldați gradați profesioniști.

Pentru depunerea dosarelor, candidații sunt așteptați de luni până vineri, între orele 8.00 – 15.00, la sediul Colegiului, str. Dezrobirii, nr. 80, Constanța.

Criteriile generale de recrutare sunt următoarele: să aibă cetățenie română și domiciliul stabil în România; să aibă vârsta între 18 ani împliniți, la data începerii programului de instruire, și cel mult 45 ani împliniți, la data finalizării programului de instruire; să fie absolvent cel puțin al primilor doi ani de studiu de liceu; să declare în scris că, la începerea programului de instruire, renunță la gradul dobândit anterior în calitate de militar în termen, militar anjagat pe bază de contract, gradat profesionist sau gradat voluntar, ori, după caz, la gradul dobândit după parcurgerea a cel puțin un an de studii pentru formarea cadrelor militare în cadrul instituțiilor/unităților de învățământ militar, în cazul în care studiile respective nu au fost finalizate; să fie declarat „admis” la probele de selecție și să fie declarat „apt” la examinarea medicală care are loc în unități sanitare ale Ministerului Apărării Naționale.

Pentru informații suplimentare, apelați nr. 0241-626200 (interior 403).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4917 secunde