Șase elevi constănțeni s-au calificat la faza națională a Olimpiadei „Tinerii dezbat”-2023

585
Șase elevi constănțeni s-au calificat la faza națională a Olimpiadei „Tinerii dezbat”-2023 - x-olimpiada-tinerii-dezbat-1686831544.jpg
Inspectoratul Școlar Județean Constanța, departamentul pentru proiecte europene, a organizat, la Universitatea Maritimă Constanța, recent, Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii Dezbat” 2023, etapa județeană.

În cadrul competiției s-au confruntat cinci echipaje la secțiunea începători și 4 echipaje la secțiunea avansați provenind de la cinci instituții de învățământ din județul Constanța: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța, Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța și Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia.

Etapa națională va avea loc la Piatra-Neamț în perioada 10-14 iulie 2023, unde vor merge trei elevi pentru secțiunea începători și trei elevi pentru secțiunea avansați de la Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța și Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța.

„Tinerii dezbat” este o olimpiadă națională care promovează competitivitatea și comunicarea interpersonală, spiritul de fair-play și contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea compețenţelor de gândire critică și de comunicare rațională în spaţiul public, precum şi la formarea şi dezvoltarea atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială. Felicitări echipajelor câștigătoare și tuturor participanților pentru pasiunea și dăruirea de care au dat dovadă, mulțumiri gazdelor noastre care ne-au sprijinit în organizarea evenimentului, Universitatea Maritimă Constanța, și, nu în ultimul rând, profesorilor coordonatori, membrilor comisiei de organizare și arbitrilor! Succes la etapa națională!”, a declarat inspectorul școlar general, prof. Sorin MIHAI.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6783 secunde