Școala Brâncovenească te invită la conferința „Riscuri pentru sănătatea mintală la noua generație"

512
Școala Brâncovenească te invită la conferința „Riscuri pentru sănătatea mintală la noua generație

Articole de la același autor

Școala Brâncovenească te invită la un eveniment de excepție. Luni, 3 iunie, la Casa de Cultură Constanța, va avea loc conferința „Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație" susținută de biofizicianul Virgiliu Gheorghe, doctor în bioetică, vicepreședintele Institutului de Cercetări Psihosociale și Bioetică din București, cunoscut pentru contribuțiile sale în domeniul educației, mass-media și eticii.


Virgiliu Gheorghe este autorul mai multor volume, precum „Efectele televiziunii asupra minții umane” și „Pornografia, maladia secolului XXI”.


A susținut conferințe și dezbateri ce au avut ca teme familia, educația, sexualitatea și mass-media. A abordat subiecte precum manipularea prin mesaje subliminale și publicitate. Este autorul lucrării „Televiziunea și mijloacele video-audio ca factori în formarea etosului omului contemporan”. A adus în discuție importanța educației atenției copiilor și impactul televiziunii asupra minții umane.


„Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanţa uriaşă dintre pretenţiile sau drepturile pe care televiziunea l-a învăţat să şi le revendice şi capacităţile mentale, disponibilităţile emoţionale, afective şi abilităţile practice pe care tot televiziunea i le-a modelat", scrie Virgiliu Gheorghe.


Fiind foarte preocupat de studierea efectelor pe care presiunea tehnologiei și a media le exercită asupra omului contemporan, el face cunoscute riscurile pe care acestea le comportă pentru sănătatea mintală a oamenilor, pentru succesul școlar și profesional al tinerilor noii generații, pentru viața familiilor din societatea românească.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3903 secunde