UDTR a organizat un proiect cultural în mai multe oraşe din Turcia

407
UDTR a organizat un proiect cultural în mai multe oraşe din Turcia - xproiect2-1660654168.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat, luna aceasta, un proiect educaţional şi cultural, în oraşele Izmit, Amasya şi Samsun din Republica Turcia. Proiectul organizat de comisiile de învăţământ şi cultură ale UDTR, a avut ca scop stabilirea unor noi relaţii de colaborare între responsabili din cadrul instituţiilor de învăţământ din România şi cele din Republica Turcia. La proiect au participat profesori de limba turcă, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, inspectori şcolari şi directori de instituţii de învăţământ şi culturale din Constanţa. Delegaţia din ţara noastră a fost condusă de preşedintele UDTR, ing. Fedbi Osman. Pe parcursul evenimentului, delegaţia a avut o întrevedere cu reprezentanţii unor asociaţii culturale din Izmit, care le-au oferit participanţilor informaţii despre istoria oraşului şi despre oportunităţile de derulare a unor proiecte comune în domeniul culturii.

De asemenea, preşedintele Uniunii Democrate Turce din România, ing. Fedbi Osman a avut o întrevedere cu Seyfi Özkan. În timpul întrevederii, preşedintele Fedbi Osman i-a înmânat fostului consilier pe probleme de educaţie în cadrul Ambasadei Republicii Turcia la Bucureşti, o scrisoare de apreciere pentru întreaga activitate de promovare a limbii şi culturii turce, în timpul mandatului său în România.

Totodată, la Samsun, delegaţia de profesori a fost primită de inspectorul şcolar general Murat Ağar, la sediul Inspectoratului Şcolar. La discuţii au luat parte consilierul Elvira Codrea (MEN), inspectorii şcolari Crina Martinescu şi Icbal Anefi (ISJ Constanţa), prof. Iuliana Ionescu (director Şcoala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza”) şi prof. Serin Türkoğlu. În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre asemănările şi deosebirile dintre sistemul de învăţământ din cele două ţări şi despre modul în care sindicatele din domeniul educaţiei sprijină activitatea cadrelor didactice. Tot la Samsun, profesorii au avut o întrevedere cu preşedintele Sindicatului Cadrelor Didactice (SEN), prof. Güngör Bağ. Pe toată perioada derulării proiectului, participanţii au vizitat vestigii istorice din oraşele Izmit, Amasya şi Samsun. Menţionăm că proiectul a fost coordonat de preşedintele comisiei de învăţământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet, împreună cu preşedintele comisiei de cultură, prof. Serin Türkoğlu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1783 secunde