Video VIDEO. Constanţa / Începe "Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești"! Trei zile de răsfăţ culinar, artişti de top şi foc de artificii

16625
VIDEO. Constanţa / Începe
Iubitorii de peşte, muzică bună şi atmosferă veselă au motive să iasă din case! Prima ediție a „Festivalului Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești” își deschide porțile la Pavilionul Expozițional Constanța, în perioada 15 - 17 iunie 2023. Acest eveniment dedicat tradițiilor gastronomice și culturale locale din Dobrogea este organizat de Consiliul Judeţean Constanţa, prin Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” Constanța, în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și Asociația Patronală RESTO Constanța.



Trei zile de răsfaţ culinar


Constănțenii, dar și turiștii aflați, în această perioadă, la malul mării, sunt invitați, pe parcursul celor trei zile de festival, să se delecteze cu o varietate de produse culinare tradiționale din pește și fructe de mare. Nu vor lipsi nici degustările de vinuri produse în cramele din Dobrogea. Festivalul va reuni, în calitate de expozanți, numeroși producători de profil, cherhanale și restaurante cu specific pescăresc, dar și pe cei mai iscusiți maeștri bucătari, care îi vor aștepta pe amatorii preparatelor din pește cu rețete apetisante, pe toate gusturile.


Și pentru că de la festinul peștelui și vinului dobrogean nu putea lipsi muzica tradițională și de petrecere, la „Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești” și-au anunțat prezența artiști celebri - Elena Gheorghe, Valentin Sanfira, Ionuț Dolănescu, Stelu Enache, Ovidiu Lipan Țăndărică, Ionuț Galani, Nikolaos Papadopoulos, precum și renumite tarafuri și ansambluri folclorice, care vor întreține atmosfera.


Festivalul are și o componentă multiculturală specifică, de altfel, regiunii dintre Dunăre și mare, pe scena Pavilionului Expozițional urmând să se desfășoare spectacole cu dansuri și cântece tradiționale românești, susținute de Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” - un nume de referință în peisajul folcloristic autohton, cât și de ansambluri ale comunităților locale precum: aromâni, tătari, turci, lipoveni, greci.

Programul evenimentelor

15 iunie - joi:



15:00 – 17:00 DJ

17:30 – 20:30 - Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Brâulețul’’

- Ionuț Ghițulescu (45 minute)

- Ionuț & Doinița Dolănescu (45 minute)

- 20:30 – 21:30 Elena Gheorghe & BAND (60 minute)

16 iunie - vineri:

- 15:00 – 17:00 DJ

- 17:00 – 17:20 Ansamblul de dans al comunității Lipovene - ,,Galuboe More’’ (20 minute)

- 17:20 – 17:40 Ansamblul de dans al comunității Tătare - ,,Qarasu’’ (20 minute)

- 17:40 – 18:00 Ansamblul de dans al UDTR - ,,Fidanlar’’ (20 minute)

- 18:00 – 18:20 Ansamblul de dans al comunității Aromâne - ,,Iholu’’ (20 minute)

- 18:20 – 18:40 Ansamblul de dans al comunității Elene (20 minute)

- 18:40 – 19:30 Mircea Cazan (50 minute)

- 19:30 - 20:30 Nikolaos Papadopoulos (60 minute)

- 20:30 – 21:15 Viorica Macovei (45 minute)

- 21:15 – 22:00 Valentin Sanfira



17 iunie - sâmbătă:


- 11:30 – 12:15 Scenă de teatru – Căluțul de mare

- 15:00 – 17:00 DJ

- 17:30 – 18:00 Ansamblul Folcloric ,,Româncuța’’ Cumpăna

- 18:00 – 19:00 Ionuț Galani & Ansamblul Asteria (60 minute)

- 19:00 – 20:00 Taraful Lătărețu (60 minute)

- 20:00 – 21:00 Stelu Enache & Ovidiu Lipan Țăndărică (60 minute)

- 21:00 – 22:00 Taraful Cleante (60 minute)

- Programul serii de sâmbătă se va încheia cu un impresionant foc de artificii.

Prin includerea acestor momente artistice în programul festivalului, publicul se va bucura de o experiență culturală diversă și atractivă, care să completeze evenimentul gastronomic și să contribuie la promovarea culturii și tradițiilor locale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3514 secunde