Beneficiile măștilor cu prune și struguri

100
Beneficiile măștilor  cu prune și struguri - beneficiimasti-1381235224.jpg

Articole recomandate

Nu lăsa să treacă toamna fără să profiți de beneficiile măștilor cosmetice din prune și struguri, care vor face minuni cu tenul tău.

Masca cu prune

Prunele sunt foarte bogate în substanțe minerale și vitamine, iar în cosmetică se pot utiliza pentru tenurile grase, cu porii deschiși. După utilizarea unei măști pe bază de prune, pielea va căpăta luminozitate și prospețime. Grație proprietăților astrigente pe care le au, din prune se pot face măști pentru față cu diferite alte ingrediente naturale.

Varianta 1 - pentru revigorarea tenului

Pentru a pregăti această mască, avem nevoie de două prune coapte și o ceșcuță de iaurt. Aceste două ingrediente se amestecă într-un recipient și se țin la frigider 15 minute. După ce tenul a fost curățat cu un demachiant ușor, se aplică masca cu prune atât pe față, cât și pe zona decolteului. Masca se lasă să acționeze timp de 15-20 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduță.

Varianta 2 - pentru regenerarea tenului

Pentru această mască, avem nevoie de o prună, o piersică, două lingurițe de miere și un ou. Pruna și piersica se zdrobesc și se amestecă cu mierea și oul. După ce fața a fost demachiată, se aplică masca într-un strat generos. Amestecul se va lăsa să acționeze timp de 20-25 minute.

Masca cu struguri

Strugurii conțin două ingrediente care fac minuni pentru pielea ta: polifenoli și resveratrol.

Polifenolii sunt considerați cei mai puternici antioxidanți, iar principalul lor rol este acela de a preveni formarea radicalilor liberi. Ei sunt cel mai puternic aliat în lupta cu îmbătrânirea pielii.

Dacă sunt folosiți în cosmetică, polifenolii previn apariția ridurilor și pierderea elasticității pielii, stimulează regenerarea celulelor și a țesuturilor, stimulează sintetizarea colagenului și a elastinei de la nivelul pielii.

(Sursa: www.avantaje.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum să ai buze frumoase
Miercuri, 09 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cu toamna în păr
Miercuri, 25 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Machiaj în funcție de culoarea părului
Pagina a fost generata in 2.4751 secunde