Cum întreții cuțitele de bucătărie

128
1

Articole recomandate

Cuțitele din bucătăria ta reprezintă o investiție importantă. La fel de important este și să ai grijă de ele, să le cureți și să le întreții, astfel încât să te asiguri că ele vor reprezenta mult timp de acum înainte un ajutor de nădejde pentru tine. Astăzi îți oferim sfaturi practice pentru întreținerea cuțitelor de care te folosești atât de mult în bucătărie.

Care este locul cel mai indicat în care să le depozitez

Nu îți arunca aceste ustensile într-un sertar, la nimereală. Faptul că se vor lovi unul de celălalt, la fiecare deschidere și închidere a sertarului, va duce la deteriorări semnificative ale lamei. Folosește-te fie de un suport special pentru cuțite, în care îți poți păstra întregul set preferat, fie de o bandă magnetică, pentru a le ține separate, la distanță unele de altele.

În cazul în care problema ta majoră o reprezintă spațiul și ești nevoită să apelezi la varianta depozitării cuțitelor într-un sertar, cumpără folii din plastic sau confecționate dintr-un alt material rezistent, care să le prote-jeze lama de ciocnirile inevitabile.

Niciodată nu pune în sertar sau într-un suport special un cuțit ud, deoarece apa va "roade" și va deteriora lama. Lasă cuțitul să se usuce singur sau tamponează-l cu un prosop uscat de bucătărie. O lavetă sau o cârpă sunt la fel de bune. De asemenea, nu introduce cuțitele în mașina de spălat vase - acest lucru va duce la pierderea de strălucire a lamei.

Cum ascut lama cuțitului

În mod inevitabil, în urma uzurii, lama cuțitului își va pierde strălucirea și, bineînțeles, se va toci. Tocmai de aceea, este necesar să fie ascuțită în mod adecvat. Pentru a face acest lucru, îți recomandăm:

Folosește o piatră pentru ascuțit: "pietrele ude" trebuie să fie udate cu apă sau ulei, în timp ce pietrele uscate, nu. Cele mai multe pietre care se găsesc în comerț au nevoie de apă pentru a-și îndeplini func-ționalitatea. Cu foarte mare atenție, freacă lama cuțitului de piatră, la un unghi de 10-20 de grade. Presează cu delicatețe lama de piatră, pe toată suprafața ei, în sus și în jos, de la mâner până la vârf. Aplică același număr de presări pe fiecare parte a lamei.

(sursa:www.retete-gustoase.ro)

Comentează știrea

christian louboutin vendome
28 februarie 2014
christian louboutin vendome

louboutin shoes amazon Stiri Diverse : Cum întreții cuțitele de bucătărie | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin vendome http://sh.frontimall.com/images/christian-louboutin-flats.asp

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum să scapi de petele de calcar
Miercuri, 04 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Sfaturi pentru prepararea murăturilor
Miercuri, 04 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Ponturi să ai o bucătărie ca un boboc
Vineri, 30 August 2013
Stire din Diverse : Peltea aromată cu coniac
Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Cum conservați vinetele pentru iarnă
Pagina a fost generata in 3.318 secunde