Cum să scapi de petele de calcar

297
1
Cum să scapi de petele de calcar - petecalcar-1378208727.jpg

Articole recomandate

Calcarul este o piatră naturală poroasă. De aceea, ea tinde să absoarbă lichidele cu care intră în contact. Astfel, este destul de ușor să ai tot felul de pete de calcar prin casă, în special în bucătărie și baie sau pe suprafețele de gresie, faianță sau sticlă.

Produsele existente pe piață pentru curățarea petelor de calcar trebuie folosite după instrucțiunile de utilizare. Nu toate soluțiile sunt eficiente pentru orice pată de calcar. De asemenea, există soluții care se folosesc pentru îndepărtarea unei pete de pe o suprafață mică.

Folosește produse naturale

Însă, unele dintre soluțiile la îndemână nu se află pe raftul magazinului, ci chiar la tine în casă. Este vorba despre oțet diluat cu apă, suc de lămâie, sare grunjoasă și chiar bicarbonat de sodiu.

Compune propria ta formulă

O altă soluție o poți face din bicarbonat de sodiu, peroxid de hidrogen și apă distilată. Soluția trebuie aplicată pe suprafața pătată și lăsată peste noapte.

Folosește un burete sau o cârpă

Peria din sârmă poate fi un instrument foarte atractiv atunci când vrei să freci bine pentru a înlătura o zonă pătată. Dar nu este deloc indicat să o folosești. Odată cu îndepărtarea petei vei rămâne cu zgârieturi pe acea suprafață. Așadar, poate scapi de o problemă, dar dai de alta. În schimb, folosește un burete îmbinat în soluția cu care ștergi pata de calcar. Buretele trebuie folosit pe partea lui moale, nu pe cea abrazivă.

O altă posibilitate este să folosești o bucată curată de pânză pentru curățarea petei. Aceasta se va îmbina cu soluție la fel ca buretele. Nu folosi hârtie deoarece se va fărâmița și îți va fi greu să cureți resturile rămase pe suprafețe.

Îndepărtează petele de calcar din baie cu soluția potrivită

Dacă ai o vană de baie din acrilat pe care există pete de calcar, încearcă să o ștergi cu un burete îmbibat în oțet.

Bateriile din baie pot fi curățate și ele de calcar dacă pui niște apă cu oțet. Trebuie ca oțetul să fie destul de diluat, însă. Atunci când calcarul a apucat să se depună în interior, de exemplu în para de la duș, atunci ar trebui să o deșurubezi și să o scufunzi în apă cu oțet alb.

(sursa:www.casa.acasa.ro)

Comentează știrea

fake christian louboutin
28 februarie 2014
fake christian louboutin

christian louboutin online outlet fake Stiri Diverse : Cum să scapi de petele de calcar | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online fake christian louboutin http://medihealthdirect.com/images/christian-louboutin-zoulou-replica.asp

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Sfaturi pentru prepararea murăturilor
Miercuri, 04 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Ponturi să ai o bucătărie ca un boboc
Vineri, 30 August 2013
Stire din Diverse : Peltea aromată cu coniac
Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Cum conservați vinetele pentru iarnă
Pagina a fost generata in 1.7722 secunde