Cum și cu ce asortezi perdelele. Reguli de bază pentru o cameră armonioasă

631
Cum și cu ce asortezi perdelele. Reguli de bază pentru o cameră armonioasă - cumasortamdraperiile-1499340641.jpg

Articole recomandate

Asortatul nu este deloc o treabă ușoară. Fie că potrivim materialele, culorile, piesele de mobilier, ideea este că într-o cameră trebuie să existe o armonie care să inspire și să elimine din start senzația de haos. Așadar, specialiștii casa-gradina.ro ne prezintă câteva sfaturi de care să ținem cont atunci când intenționăm să asortăm draperiile cu restul obiectelor din cameră.

Prima și cea mai simplă regulă este să asortezi perdelele la culoarea pereților din cameră. Este cea mai comodă soluție care nu dă greș niciodată. Alege culoarea perdelelelor cu un ton mai deschis decât culoarea pereților. Dacă pereții sunt colorați perdelele trebuie să fie simple, iar în cazul pereților albi sau în nuanțe foarte deschise poți alege și perdele cu model în tesătură. Trebui să știi ca această soluție va încărca vizual camera, în timp ce perdelele simple vor da impresia de spațialitate, mai ales dacă sunt în ton cu pereții.

Ca în reviste...

Cea mai complexă variantă de asortare a perdelelor și draperiilor presupune reflectarea tuturor nuanțelor din compoziția acestora în finisajele, mobilierul și decorațiunile prezente în încăpere. Dar asta înseamnă să alegi îmbrăcămintea pentru ferestre împreună cu celelalte elemente ale decorului, să știi de la bun început ce nuanțe vor predomina în cameră pe care o amenajezi. Acest tip de asortare îl vezi adesea în paginile revistelor de amenajări și decorațiuni care prezintă imagini cu interioare fără cusur, perfecte. Demersul este ceva mai complicat, iar ca strategie ține cont de culoarea predominantă din cameră care trebuie să fie culoarea secundară pe perdele. Culoarea secundară din cameră sau cea de accent poate să fie culoarea predominantă a perdelelor.

O soluție de compromis este asortarea perdelelor cu cea a tapiseriilor din cameră. Soluția este foarte bună pentru camera de zi. Tapiseria canapelelor și a fotoliilor din living poate fi o bună sursă de inspirație pentru desenul, culoarea și stilul perdelelor. Contează însă în mod esențial materialele din care sunt făcute perdelele, desimea lor și lungimea acestora precum și dacă acestea sunt însoțite sau nu de draperii.

Draperii asortate cu lenjeria de pat

Pentru dormitor, poți recurge la asortarea draperiilor cu husa/cuvertura de pe pat. Sau și mai bine, atunci când decizi să faci comandă de draperii, fă comandă și de o cuvertură/husă pentru patul din dormitor. În acest fel vei avea un set perfect asortat. O altă idee pe care o poți pune în aplicare în dormitor este asortarea setului de draperii cu tapițeria tăbliei de la capul patului, confecționând o husă nouă pentru aceasta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Iulie 2017
Stire din Diverse : Reorganizează-ți garderoba!
Pagina a fost generata in 2.4235 secunde