Multe fructe, multe pete! Cum le cureți mai ușor de pe haine și covoare

745
Multe fructe, multe pete! Cum le cureți  mai ușor de pe haine și covoare - hainepatate-1498828890.jpg

Articole recomandate

Struguri, prune, coacăze, afine - este sezonul lor de vârf. Fie că le savurăm proaspete sau că pregătim gemuri și siropuri pentru iarnă, uneori sucul sare cât colo și lasă pete. Greu de scos? Nu!

Primul impuls este să încerci să scoți pata spălând bine cu apă caldă și săpun. Foarte corect! Dacă intervii rapid, sunt șanse să reușești. Dacă însă pata se încăpățânează să nu dispară, încearcă una din soluțiile de mai jos.

Haine albe: în cazul țesăturilor din in și bumbac, toarnă lapte (acru sau dulce, nu contează) într-un vas și cufundă zona pătată, după circa 30 de minute, freacă bine pata, tot în lapte, apoi spală cu apă și săpun sau detergent și clătește.

Unele gospodine, care au aplicat acest truc cu maximum de succes, susțin că laptele fierbinte este mai eficient decât cel rece.

Alte variante: toarnă într-un litru de apă 70 ml de soluție de apă oxigenată 3% și 20 ml de soluție de amoniac 10%, îmbibă o dischetă și tamponează pata, apoi freacă locul cu o pânză curată și clătește.

Sau toarnă puțin alcool alb peste pată, tamponează cu o lavetă umedă, apoi spală țesătura în mod normal.

Haine colorate: pentru fibrele din in, bumbac, lână sau sintetice, prepară un amestec din 40 g glicerină pură și un gălbenuș, aplici pasta și lași să acționeze câteva ore, după care speli cu apă caldă.

Încearcă și o soluție din apă și oțet alimentar, în părți egale; torni pe pată, lași să acționeze 15 minute, apoi freci zona pătată, tot în apă, și clătești bine.

Albe sau colorate, articolele din lână se curăță de pete de fructe dacă le tamponezi cu o dischetă îmbibată cu apă în care ai dizolvat săpun sau detergent; șterge apoi cu o cârpă udă și picură amoniac dizolvat în apă sau apă oxigenată 3%. Lasă să acționeze 10-15 minute, după care clătești din abundență cu apă, ne învață libertatea.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Iunie 2017
Stire din Diverse : O saltea bună,  o sănătate de fier
Pagina a fost generata in 3.0556 secunde