Nu-ți lăsa animalul de companie singur în casă când pleci în vacanță

175
Nu-ți lăsa animalul de companie singur în casă când pleci în vacanță - decenuebinesalasi-1498828777.jpg

Articole recomandate

Principalele cauze pentru care animalele de companie suferă când sunt lăsate singure sunt anxietatea, stresul sau lipsa interacțiunii sociale și umane, scrie pet-me.ro.

Chiar dacă stăpânul este plecat pentru câteva zile, asta nu înseamnă că animalul nostru de companie intră în vacanță. Specialiștii recomandă atenție și grijă sporită față de alimentația, locul în care animalul este lăsat, dar și timpul pe care acesta îl petrece singur. Spune NU cuștilor și nu-l lăsa într-un hotel canin sau pentru animale, unde își va petrece majoritatea timpului închis, și fii atent la spațiul în care el locuiește când vei fi plecat.

Recomandări

Înlătură orice obiecte crezi că ar putea fi un pericol pentru el din spațiul în care e lăsat!

Dacă stă într-o curte, ai grijă ca spațiul să fie închis bine, să nu existe găuri în gard sau pericole precum bucăți de lemn care l-ar putea răni sau alte ustensile care se găsesc într-o grădină. Dacă animalul stă închis într-o cameră pentru mult timp, trebuie să fii atent dacă acesta știe să deschidă ușa, în celelalte camere să nu găsească alte obiecte care l-ar putea răni - cuțite sau căni care s-ar putea sparge.

Fiecare animal este diferit și doar tu îl cunoști pe al tău și știi ce e mai bine pentru el. Atenție însă la măsurile de siguranță! Nu uita de cipul de identificare: ar trebui să fie obligatoriu, la fel și o zgardă pe care să fie scris numărul tău de telefon și adresa. Dacă ai senzori care detectează mirosul de gaz sau dioxid de carbon, cu atât mai bine. Animalul tău de companie va fi în maximă siguranță! Ai grijă la cantitatea de mâncare oferită cât vei fi plecat. Totuși, să nu fie exagerat de multă în farfurie. Câteva castroane în plus de apă nu strică! 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Iunie 2017
Stire din Diverse : O saltea bună,  o sănătate de fier
Pagina a fost generata in 1.9651 secunde