Plantele pe timp de caniculă. Cum le menții în viață

180
Plantele pe timp de caniculă. Cum le menții în viață - plantecanicula-1498828820.jpg

Articole recomandate

Suntem în plină avertizare meteo de caniculă la nivelul întregii țări. Cu greu reușim să păstrăm o temperatură optimă, facem tot ce ne stă în putință pentru a ne răcori. Dar plantele? Și ele suferă din cauza căldurii. Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmezi dacă vrei să le menții vitalitatea la peste 35 grade Celsius.

În primul rând, trebuie să fii sigur că au suficientă apă. Adică acum mai mult ca în celelalte perioade ale anului. Apa le protejează și de deshidratare, dar le și răcorește. Pentru a păstra umiditatea substratului din ghiveci, acesta se așează în farfurioare înalte care se umplu periodic cu apă.

Tot în această perioadă, se evită soarele direct. Umbra le ferește de ofilire. Pentru aceasta, se folosesc plase speciale pentru umbrire sau, în lipsa acestora, improvizații cu resturi textile.

Mai periculoasă decât temperatura la nivelul frunzelor este cea din pământ. Că să nu se încingă prea tare, ghivecele sunt învelite cu o folie de staniol. Dimineața devreme și seara, plantele de apartament trebuie stropite pe frunze pentru a le revigora. Atenție, însă, există anumite specii (precum violetele) care nu suportă apa pe frunze. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Iunie 2017
Stire din Diverse : O saltea bună,  o sănătate de fier
Pagina a fost generata in 2.7876 secunde