Excursii pentru turiști în Dobrogea - Peștera Sf.Andrei

610
Excursii pentru turiști în Dobrogea - Peștera Sf.Andrei - sfantulandrei-1377865696.jpg

Articole recomandate

Plecând de la Constanța spre Ostrov, pe drumul care șerpuiește printre coline, aproape de cursul Dunării, ajungeți după mai multe localități cu specific pescăresc în comuna Ion Corvin. Un indicator, la ieșirea din sat, vă îndrumă sa mergeți mai departe pe un drum lateral pentru a ajunge după 3-4 kilometri la Mănăstirea "Peștera Sfântului Apostol Andrei". La capătul drumului ce trece prin pădure se află mănăstirea cu cele trei biserici și corpul de chilii, situate într-un frumos cadru natural. 




Primul loc care trebuie vizitat este peștera Sfântului Apostol Andrei, o biserică adevărată săpată în stâncă, amplasată la baza unui mic munte împădurit. Pe pereții bisericii din peșteră sunt multe icoane ce pot fi admirate la lumina candelelor și a lumânărilor. În locul altarului se află acum o icoană mare a Sfântului Apostol Andrei la care se închină toți credincioșii care vin aici la peșteră. În actuala biserică din peșteră, în pronaos, într-o nisă, se află un fel de pat, scobit inițial în piatră, despre care tradiția spune că pe el se odihnea apostolul Andrei. Astăzi, cei aflați în suferințe vin aici pentru a-și redobândi sănătatea, petrecând câteva zile și nopți pe acest "pat al Sfântului Andrei". 


În biserica mică se păstrează o sfântă lacră cu moaștele Sfântului Andrei. În apropiere se mai găsește și Izvorul Sfântului Apostol Andrei. Tradiția spune că atunci când Sfântul Apostol a ajuns aici, în această zonă nu exista apă. Atunci a lovit cu toiagul în stâncă și a izvorât apa, iar izvorul se păstrează ca mărturie până în zilele noastre, nesecând niciodată. Milioane de credincioși din toate colțurile țării, dar și din afara ei, vin aici pentru a se ruga pe locul unde a trăit dumnezeiescul apostol. În acest loc plin de har se săvârșesc zilnic cele șapte ceasuri, Sfânta Liturghie, se citesc rugăciuni pentru cei bolnavi și de asemenea, Molitfele Sfântului Vasile cel Mare. Aici, în decursul anilor, s-au săvârșit numeroase minuni, vindecări miraculoase, iar puterea sfințitoare a peșterii, calitatea curativă a apelor și slujbele pline de har ale cuvioșilor părinți au făcut din această zonă unul dintre cele mai venerate locuri creștine din țara noastră. La fiecare hram, la Peștera Sfântului Andrei vin zeci de mii de pelerini, ca la un adevărat Bethleem al românilor.


Mihaela UNGUREANU




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9868 secunde