Live Text Canale Navigabile: Demarează lucrările de modernizare şi extindere capacitate în porturile Luminiţa şi Ovidiu

303
Canale Navigabile: Demarează lucrările de modernizare şi extindere capacitate în porturile Luminiţa şi Ovidiu - img20231122wa0015-1700645035.jpg

Articole de la același autor

Directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (CN ACN) SA Constanţa, Florin Goidea, a anunţat, în această dimineaţă, într-o conferinţă de presă susţinută la Hotelul Continental din Constanţa, că au demarat lucrările aferente proiectelor „Modernizare şi extindere capacitate de operare în Portul Luminiţa” şi „Modernizare şi extindere capacitate de operare în Portul Ovidiu”.


Alături de Florin Goidea, se află şi membrii echipei de implementare a proiectelor.


Totodată, sunt abordate teme precum finanţarea proiectelor, prezentarea generală a acestora, precum şi rezultatele aşteptate la finalizarea lucrărilor de execuţie.


Florin Goidea: Sunt două proiecte extrem de importante, având ca obiectiv dezvoltarea capacității de operare în cele două porturi. La Ovidiu, pe malul drept, va fi reabilitat portul existent, iar pe malul stâng, se va construi unul nou, investiție de 83 milioane de lei cu tva.

În privința portului Luminița, acesta va cunoaste o dezvoltare mare, iar investiția este și mai consistentă: 119 milioane de lei cu tva. Fără investiții în infrastructură, nu poți atrage entități care să opereze.

Având în vedere contextul politic internațional, canalul este vital pentru traficul de mărfuri. Traficul a crescut anul acesta cu 27%, iar 52% din mărfuri provin din/spre Ucraina. Mai există un proiect macro, de reabilitare a malurilor canalului, un proiect pe 5 ani, în valoare de 1,6 miliarde lei.


Prefectul Silviu Coșa: Sunt proiecte foarte importante pentru dezvoltarea infrastructurii, pentru traficul de mărfuri. De asemenea, aluxul de valută care intră pe această cale în țară are efecte benefice în privința stabilității cursului valutar.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9964 secunde