Schimbări la vârful Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile

Daniel Georgescu a demisionat, Florin Goidea va prelua funcţia de director general

4016
Daniel Georgescu a demisionat, Florin Goidea va prelua funcţia de director general - canale-1694113265.jpg
Toamna este, prin definiţie, sezonul recoltatului: ce-ai semănat, ce-ai îngrijit fix aia culegi. Toamna aceasta este însă una specială, pentru că, în condiţiile în care a rămas aproximativ un an până la alegerile locale,

s-a deschis oficial sezonul… demisiilor.

Directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (CN ACN) SA Constanţa, Daniel Georgescu, şi-a dat demisia din funcţie, joi, 7 septembrie. Acesta nu va părăsi însă instituţia, va prelua un alt post şi îşi va canaliza energiile pe un alt palier. Cel mai probabil, în locul său va fi numit Florin Goidea, fostul director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa.

„Am luat această decizie pentru că am ca priorităţi nişte chestiuni personale şi nu doresc să dărâm ceea ce am construit până acum. Dacă aş continua pe funcţie, ar exista acest risc. Real!”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul general demisionar Daniel Georgescu.

Acesta nu va părăsi însă compania, ci va activa pe un post cu răspundere mai mică.

„Să nu se înţeleagă greşit, eu nu am plecat din companie, ci mi-am dat doar demisia din funcţia de director general, pentru care aveam contract de mandat. Rămân în continuare la ACN, sunt, conform legii, 30 de zile pentru a preda funcţia noului director general. Postul pe care îl ocupam înainte de preluarea funcţiei nu mai există, organigrama a suferit modificări de-a lungul anilor, aşa că voi fi directorul Direcţiei Managementul Activelor. Voi coordona activitatea diriginţilor de şantier, a electricienilor etc.”, a explicat Daniel Georgescu.

În privinţa colaborării cu noul director general, Georgescu este convins că nu va fi nicio problemă.

„Am o relaţie foarte bună cu Florin Goidea, înainte de toate, dincolo de orice funcţie, suntem oameni, suntem marinari. Putem să lucrăm împreună şi cu siguranţă se vor face lucruri bune, aşa cum s-a întâmplat şi în timpul în care a condus Portul Constanţa. Goidea vine pentru palmares, nu are alte interese. Sigur, sunt nişte condiţii, dar nu ne vom încurca unul pe celălalt”, a explicat Daniel Georgescu.

Referitor la „chestiunile personale”, nu este un secret pentru nimeni că Daniel Georgescu doreşte să candideze pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa. De va intra în bătălia pentru primărie din partea PSD ori ca independent (şansele de a reprezenta altă formaţiune politică tind spre zero!), rămâne de văzut.

XXX

Daniel Georgescu a preluat funcţia de director general al CN ACN în anul 2012. Anterior, a fost director la Expertisa Constanţa SRL, în perioada 2008-2012, iar timp de trei ani, a fost coordonator vânzări GMB Computers. Între 1992 şi 1997, a colindat mările şi oceanele lumii, ocupând diverse funcţii pe navele CNM Petromin.

Este consilier local municipal din partea Partidului Social Democrat.

La rândul său, Florin Goidea s-a aflat la conducerea CN APMC în perioada decembrie 2020 - august 2022. Anterior, a activat la Autoritatea Navală Română, la Universitatea Maritimă Constanţa, iar în perioada 2018 - februarie 2020, a fost director al Maritime Survey, firmă ce se ocupa de desfăşurarea inspecţiilor la nave şi în terminalele portuare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4555 secunde