CERONAV: Calificările profesionale în navigaţia pe ape interioare, recunoscute la nivel european

155
CERONAV: Calificările profesionale în navigaţia pe ape interioare, recunoscute la nivel european - 1-1684929966.jpg

Articole de la același autor

Miercuri, 24 mai, şi joi, 25 mai, la Strasbourg (Franţa) se desfăşoară întrunirea Grupului de lucru temporar CESNI/QP - Comitetul European pentru Standardizare în Navigaţia pe ape Interioare - Calificare Profesională.

Delegaţia CERONAV este prezentă la reuniunea de la Strasbourg, care are ca temă principală pe agenda grupului de lucru implementarea Directivei Uniunii Europene 2017/2397 privind recunoaşterea calificărilor profesionale în navigaţia pe ape interioare. România a fost prima ţară în a cărei legislaţie a fost transpusă Directiva Europeană, prin Ordinul ministrului Transporturilor şi infrastructurii 209/2022, pentru aprobarea standardelor de pregătire, confirmarea competenţei şi certificarea calificărilor profesionale ale personalului român de la bordul navelor de navigaţie pe ape interioare.

„Participarea activă a CERONAV în cadrul acestui comitet CESNI/QP, solicitată de către Comisia Centrală pentru Navigaţia pe Rin, demonstrează angajamentul nostru în armonizarea cadrului legislativ, privind calificarea profesională şi creşterea mobilităţii personalului pregătit în cadrul CERONAV, pentru sectorul navigaţiei pe ape interioare”, a declarat directorul general al CERONAV, Ovidiu Sorin Cupşa, Ambasador Maritim IMO.

Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV este membru fondator în cadrul EDINNA - Asociaţia Europeană a instituţiilor de educaţie şi instruire din domeniul transportului pe ape interioare.

„Graţie experienţei şi competenţei instituţiei în domeniul pregătirii şi perfecţionării personalului navigant din navigaţia pe ape interioare, CERONAV a fost acceptat ca membru cu expertiză în CESNI/QP, începând cu anul 2015.

CERONAV continuă să contribuie la dezvoltarea şi implementarea standardelor de competenţe profesionale în navigaţia pe ape interioare, asigurând astfel pregătirea şi perfecţionarea personalului navigant conform cerinţelor europene şi naţionale. Prin intermediul colaborării strânse cu organizaţiile şi asociaţiile relevante la nivel european, ne asigurăm că industria navigaţiei pe ape interioare rămâne la standarde ridicate de siguranţă, eficienţă şi competenţă profesională”, a mai spus directorul general Ovidiu Sorin Cupşa.

XXX

Prin aderarea la principiile Organizaţiei Maritime Internaţionale - IMO, CERONAV susţine şi promovează un mediu de lucru fără bariere pentru femeile din sectorul maritim.

„IMO încurajează statele membre ale Uniunii Europene să instruiască femeile alături de bărbaţi în universităţi şi centre maritime şi să dobândească astfel un nivel înalt de competenţă pe care industria maritimă îl solicită. Promovăm o cultură a incluziunii şi a respectului pentru toţi angajaţii şi cursanţi, indiferent de gen. Această abordare contribuie la crearea unui mediu de lucru pozitiv şi productiv pentru toţi cei implicaţi în sectorul maritim”, au transmis reprezentanţii CERONAV. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2812 secunde