Depozite bancare, energie, servicii de piaţă. INFO economic

167
Depozite bancare, energie, servicii de piaţă. INFO economic - 1-1708689758.jpg

Articole de la același autor

l Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut, în luna ianuarie 2024, cu 0,1% faţă de luna anterioară, până la nivelul de 574,679 miliarde de lei, iar faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior s-au majorat cu 11,9%, informează Banca Naţională a României. Depozitele în lei ale rezidenţilor, cu o pondere de 69,7% în totalul depozitelor clienţilor neguvernamentali, au scăzut cu 0,2% faţă de luna decembrie 2023, până la 400,833 miliarde de lei. Comparativ cu luna ianuarie 2023, acestea s-au majorat cu 18,4%.

l Ministerul Energiei a semnat, vineri, contractul de finanţare în cadrul Programului-cheie 2 privind construirea de capacităţi electrice de tip turbină cu gaz cu ciclu combinat, care pot fi adaptate pentru funcţionarea pe hidrogen, necesare pentru realizarea tranziţiei de la cărbune şi pentru echilibrarea reţelei. Valoarea acestui contract decontată din Fondul pentru Modernizare este de 1,259 miliarde de lei, iar finanţarea se va face din Fondul pentru modernizare, al cărui beneficiar este CCGT Power Işalniţa SA.

l Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, anul trecut, cu 13,2% în termeni nominali, comparativ cu anul 2022, informează Institutul Naţional de Statistică. Avansul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a fost generat de creşterile înregistrate în alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+17,6%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+16,3%), activităţile de transporturi (+9,1%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5104 secunde