Bursă, energie, infrastructură rutieră. INFO economic

123
Bursă, energie, infrastructură rutieră. INFO economic - 1-1706436176.jpg

Articole de la același autor

l Bursa de Valori Bucureşti a pierdut peste 4,69 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu 389,33 milioane de lei în comparaţie cu săptămâna anterioară. Indicele principal al Bursei de la Bucureşti - BET - a închis săptămâna la 15.126,22 puncte. Acţiunile Hidroelectrica au fost cele mai lichide titluri pe segmentul principal al BVB, cu tranzacţii de 269,38 milioane lei, însă acestea au înregistrat o scădere a preţului cu 6,49%.

l România ar putea deveni un pionier în noile tehnologii privind hidrogenul şi stocarea carbonului, aşa cum la hidrogen a reuşit să aibă prima schemă de ajutor de stat aprobată la nivel european, consideră ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

„În ceea ce priveşte Carbon Capture Storage, cu siguranţă este o nevoie şi în sectorul energetic şi în sectorul industrial. Este un subiect de interes la nivel european”, a spus ministrul.

l Ofertele pentru construcţia Drumului Expres care va asigura conexiunea dintre Satu Mare şi Oar se vor putea depune până pe data de 14 martie 2024, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol. Valoarea estimată a contractului este de 738,22 milioane de lei, fără TVA, iar sursa de finanţare este asigurată din Programul Transport. Durata de execuţie a lucrărilor va fi de 24 de luni. Pe „Someş Expres”, care va avea o lungime de aproximativ 11 kilometri, se vor construi două noduri rutiere, două parcări şi un Centru de Întreţinere şi Control. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4429 secunde