Senatorul Dănuț Aelenei: "Creșterea prețurilor la energie a generat o criză profundă"

1604
Senatorul Dănuț Aelenei:

Articole de la același autor

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), filiala Constanța, a organizat, joi, o conferință de presă pe mai multe teme de interes local și național. La eveniment au participat Ramona Ioana Bruynseels, președinta Organizației de Femei a partidului AUR, avocat Nicolae Vlahu, deputatul Dănuț Aelenei, coordonatorii AUR Cumpăna și Eforie, Marius Bolboașă, respectiv Vasile Balmuș, și avocat Dumitru Bădrăgan, purtător de cuvânt AUR Constanța.

Ramona Ioana Bruynseels, președinta Organizației de Femei a partidului AUR, a început prin a își prezenta misiunea sa pentru care a venit la Constanța. „Astăzi (joi, 17 noiembrie – n.r.) vom avea un eveniment dedicat femeilor. AUR este perceput precum un partid al bărbaților, când, de fapt, noi avem foarte multe femei extraordinare în rândurile noastre. Asta facem azi, ne întâlnim cu toate și dăm un nou bust creșterii partidului la nivel local printr-o invitație adresată tuturor doamnelor din Constanța să vină alături de noi”, a declarat aceasta.

În continuare, senatorul AUR Dănuț Aelenei a vorbit despre noile modificări privind legea pensiilor. „Guvernul, când a implementat legea pensiilor, nu s-a uitat la acest sac care nu este fără fund, bugetul. Mărirea de 13,6% este una inechitabilă! Iar această creștere a prețurilor la energie a generat o criză profundă în economia românească”, a precizat senatorul AUR.

Coordonatorul AUR Cumpăna, Marius Bolboașă, a adus în discuție problema surpării malului taluzului Dunăre Marea Neagră de pe raza localității Cumpăna. Problema este foarte veche, însă autoritățile locale, spune acesta, au încercat să o rezolve prin a „forța” legea. „Problema este foarte veche la Cumpăna. Încă din 2010, s-a realizat un document prin care, la momentul respectiv, s-a dorit construcția unei stații de pompare, exact în apropierea malului canalului. Acea construcție a primit un aviz negativ din partea ACN, emis către Consiliul Local. Primăria Cumpăna a luat act de această înștiințare, dar n-a ținut cont. Au construit stația de pompare, iar, prin urmare, au și forțat legea. După ce acea surpare s-a produs, malul canalului este aplecat exact pe aliniamentul acelei surpări, acelei canalizări. Locuitorii comunei Cumpăna și oamenii din acea zonă sunt foarte afectați de situație, pentru că le-au crăpat pereții la case. O parte din ei încă sunt relocați”, a explicat coordonatorul AUR Cumpăna.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8147 secunde