Asigurări, energie, banking. INFO economic

145
Asigurări, energie, banking. INFO economic - 1-1700561428.jpg
l Cele mai mari 50 de despăgubiri achitate anul trecut de asiguratorii membri ai Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) în baza asigurărilor dedicate companiilor au însumat peste 117,3 milioane lei, în creştere cu 9% faţă de valoarea din anul 2021, conform datelor colectate la nivelul asociaţiei. 83% din valoarea acestor despăgubiri a fost achitată ca urmare a producerii riscului de incendiu, atingând o valoare de peste 97,7 milioane de lei, în creştere cu peste 31% faţă de valoarea achitată în 2021.

l România va avea cea mai importantă producţie de gaz din Europa, din 2027, prin proiectul Neptun Deep, iar astăzi se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte gradul de acoperire a consumului din surse proprii de producţie, a afirmat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care a subliniat că România are atât rezervele necesare, cât şi printre cei mai buni specialişti din lume. Potrivit ministrului, există o serie de modalităţi de a folosi gazele din Marea Neagră: pentru centrale pe gaz, să fie transformate în energie electrică sau să fie folosit gazul natural comprimat.

l Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis în unanimitate, în cadrul ultimei reuniuni, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 7,00%, a ratei dobânzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 8,00% şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de depozit la 6,00%. De asemenea, CA al BNR a hotărât, tot în unanimitate, păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale instituţiilor de credit. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2931 secunde