Inflaţie, energie, Produs Intern Brut. INFO economic

133
Inflaţie, energie, Produs Intern Brut. INFO economic - 1-1705056372.jpg

Articole de la același autor

l Rata anuală a inflaţiei a scăzut în luna decembrie 2023 la 6,61%, de la 6,72% în noiembrie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 5,82%, cele nealimentare cu 5,51%, iar serviciile cu 11,21%, informează Institutul Naţional de Statistică. Banca Naţională a României anticipează că rata anuală a inflaţiei va urca la 7,7% la finalul primului trimestru din 2024, urmând să coboare la 6,8% la sfârşitul trimestrul II al anului viitor.

l Transgaz a elaborat Strategia Climatică şi de Decarbonizare, în vederea tranziţiei etapizate la o activitate neutră din punct de vedere climatic şi a consolidării rezilienţei la schimbările climatice, luând în considerare cele mai bune practici şi politicile şi reglementările naţionale şi internaţionale privind schimbările climatice. Elaborat cu sprijinul Băncii Europene pentru Investiţii, proiectul a fost dezvoltat în contextul European Investment Advisory Hub (Platforma europeană de consiliere în materie de investiţii - EIAH).

l Produsul Intern Brut a crescut cu 0,9% în trimestrul trei al anului trecut comparativ cu trimestrul precedent, pe serie ajustată sezonier, în timp ce, la nouă luni, avansul PIB a fost de 2,2%, potrivit datelor provizorii publicate, vineri, 12 ianuarie, de Institutul Naţional de Statistică. Pe serie ajustată sezonier, Produsul Intern Brut estimat pentru trimestrul III 2023 a fost de 403 miliarde de lei preţuri curente şi a înregistrat o creştere cu 2,9% faţă de trimestrul III 2022. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4685 secunde