Infrastructură rutieră, energie, banking. INFO economic

115
Infrastructură rutieră, energie, banking. INFO economic - 1-1707394778.jpg

Articole de la același autor

l Toate lucrările la Podul Suspendat de la Brăila, pe partea brăileană a malului Dunării, au fost finalizate, însă compania „cam refuză” să facă notificarea, iar traficul din municipiul Brăila este dat peste cap, a declarat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Acesta a ţinut să precizeze că, în ciuda problemelor la pod, siguranţa cetăţeanului nu a fost pusă în pericol şi a dat asigurări că recepţionarea obiectivului de investiţii nu se va face dacă nu vor fi îndepărtate toate neconformităţile.

l România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu are în prezent niciun proiect pe hidrogen în derulare, deşi este prima din Europa care a dezvoltat o industrie de gaze, susţine Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă. Anul acesta, se împlinesc 165 de ani de la iniţierea construirii distribuţiei de gaze manufacturiale în Bucureşti (1 octombrie 1859) şi 120 de ani de la primele teste de utilizare a gazelor asociate în scopuri industriale în Romania şi Europa.

l Grupul BRD a obţinut un profit net de 1,66 miliarde de lei în 2023, în creştere cu 24%, comparativ cu 1,34 miliarde de lei în 2022, iar rentabilitatea capitalului a atins 21% faţă de 15,9% în 2022. „Veniturile anuale ale Grupului BRD au atins 3,83 miliarde de lei, faţă de 3,46 miliarde de lei în 2022, în creştere cu 10,8%, volumele mai mari şi ratele ridicate ale dobânzilor de piaţă fiind principalele motoare de creştere. Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 15% la nivel anual”, se arată într-un comunicat de presă transmis de bancă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4973 secunde