Energie, comerţ cu amănuntul, silvicultură. INFO economic

83
Energie, comerţ cu amănuntul, silvicultură. INFO economic - 1-1707221524.jpg

Articole de la același autor

l Energia verde şi capacitatea de stocare a carbonului dau o şansă unică României de a atrage investiţii străine sau capital, inclusiv autohton, reprezentând un avantaj competitiv cu alte economii din Europa şi din lume, a afirmat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea. El a subliniat că sunt companii care îşi manifestă interesul pentru a fi în România, mai ales cele pe care acţionarii le verifică „la al treilea, al patrulea furnizor, dacă într-adevăr comportamentul lor este unul verde, în privinţa energiei”.

l Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în 2023 faţă de anul 2022, ca serie brută cu 1,9%, informează Institutul Naţional de Statistică. Creşterea din 2023 a avut loc datorită majorărilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3,8%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,6%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,4%.

l Procedurile birocratice şi anomaliile legislative blochează sectorul silvic din România, acum în plină iarnă, când oamenii au nevoie de lemn pentru încălzirea locuinţelor, atrag atenţia reprezentanţii Federaţiei Silva. Conform sindicaliştilor, din cauza a două acte normative, Romsilva are, în prezent, un volum de masă lemnoasă de peste 1,5 milioane de metri cubi blocat, cu o valoare estimată la 600 milioane de lei, „care, dacă nu se modifică legislaţia actuală, rămâne nerecoltat şi nevalorificat în anul 2024”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Septembrie 2023
Stire din Economie : Energie, comerţ, inovaţii. INFO economic
Pagina a fost generata in 1.5022 secunde