Finanţe, turism, comerţ. INFO economic

178
Finanţe, turism, comerţ. INFO economic - 1-1696403378.jpg

Articole de la același autor

l Taxele, tarifele şi redevenţele din domeniul petrolier şi minier urmează a fi indexate anual cu rata inflaţiei aferente anului anterior plăţii acestora, conform unui proiect de Ordonanţă de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor. În ceea ce priveşte redevenţa pentru apele geotermale, aceasta va reveni la cota iniţială 5% din valoarea producţiei miniere.

l Aproximativ 9,39 milioane de persoane s-au cazat în structurile de primire turistică din România, în primele opt luni ale anului, în creştere cu 12,3% faţă de aceeaşi perioadă din 2022, în timp ce numărul înnoptărilor a fost de 20,488 milioane, în urcare cu 11,6%, informează Institutul Naţional de Statistică.

În intervalul 1 ianuarie - 31 august 2023, sosirile turiştilor străini au reprezentat 15% din totalul raportat la nivel naţional. În acelaşi timp, din numărul total de înnoptări, cele ale turiştilor români au reprezentat 85,3%, în timp ce restul de 14,7% a revenit turiştilor străini.

l Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele opt luni din acest an, faţă de perioada 1 ianuarie - 31 august 2022, atât ca serie brută cu 2,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,5%, informează Institutului Naţional de Statistică. Evoluţia pe serie brută din perioada menţionată s-a datorat creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3,9%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,4%). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 01 Octombrie 2023
Stire din Economie : Bursă, turism, investiţii. INFO economic
Pagina a fost generata in 0.4756 secunde