INCDM „Grigore Antipa”: Maricultura, mari şanse de dezvoltare la Marea Neagră

195
INCDM „Grigore Antipa”: Maricultura, mari şanse de dezvoltare la Marea Neagră - 1-1701088007.jpg

Articole de la același autor

Maricultura, ramură a acvaculturii care se ocupă de creşterea de plante şi animale marine de interes economic în apa mării, are mari şanse de dezvoltare în România, prin aplicarea rezultatelor obţinute de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină (INCDM) „Grigore Antipa” Constanţa în cadrul Centrului demonstrativ pentru Acvacultură finanţat de Comisia Generală pentru Pescuit în Marea Mediterană.

Cel puţin aceasta a fost una dintre concluziile trase la sfârşitul unei reuniuni organizate la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la care au participat secretarul de stat Aurel Simion, subsecretarul de stat Mihai Leonov, o delegaţie a Direcţiei Generale Afaceri Maritime şi Pescuit din cadrul Comisiei Europene, condusă de directorul general Charlina Vitcheva, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA), Marian Avram etc.

Maricultura se practică adesea în zone cu ape de mici adâncimi, iar printre principalele activităţi conexe se numără creşterea midiilor (mitilicultura) sau crustaceelor/raci.

„Pentru rezultate optime, este important ca, la nivelul bazinului Mării Negre, să se îmbunătăţească atât capacitatea de colectare, cât şi cea de monitorizare şi de analiză a datelor din pescuit.

România va continua buna cooperare cu partea bulgară în domeniul pescuitului şi acvaculturii”, a declarat secretarul de stat Aurel Simion.

Pentru o mai bună operativitate, începând de anul viitor, comitetul de monitorizare se va întâlni de patru ori pe an şi nu de două ori ca până acum, următoarea întâlnire fiind programată pentru data de 15 februarie 2024. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9126 secunde