Ministerul Transporturilor: Au început testele de rezistenţă la podul suspendat de la Brăila

234
Ministerul Transporturilor: Au început testele de rezistenţă la podul suspendat de la Brăila - 1-1686563674.jpg
Luni, 12 iunie, au început testele statice şi dinamice de rezistenţă la podul suspendat de la Brăila, acestea reprezentând un pas important pentru procedurile necesare recepţiei şi deschiderii circulaţiei pe pod.

„După ce va fi dat în folosinţă, podul va asigura prima legătură rutieră între Brăila şi Tulcea şi va creşte atât potenţialul economic în zona Dobrogea, cât şi în Zona Liberă Brăila”, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Conform informaţiilor furnizate de directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, la acest pod, al treilea de acest fel ca dimensiune din Europa, s-au folosit aproximativ 81.000 de kilometri de fir de oţel, iar fiecare cablu are 60 de centimetri în diametru şi susţine tablierul metalic cu ajutorul tiranţilor.

„Greutatea totală a celor două cabluri principale are 6.700 tone. Tablierul metalic este format din 86 de segmente cu o greutate totală de 20.800 de tone, iar fiecare are o greutate medie de 250 de tone”, a explicat Cristian Pistol.

Valoarea contractului, finanţat prin POIM, este de 2,375 miliarde de lei cu TVA.

Podul suspendat are o lungime de 1974,30 m. Drumul principal (Brăila - Jijila) are o lungime de 19,095 km, iar drumul de legătură cu DN22 (Smârdan - Măcin) are o lungime de 4,328 km. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6004 secunde