Oferte pentru toate buzunarele! Turcia, Bulgaria şi Grecia, în topul destinaţiilor de vacanţă alese de constănţeni

243
Oferte pentru toate buzunarele! Turcia, Bulgaria şi Grecia, în topul destinaţiilor de vacanţă alese de constănţeni - 1-1717422685.jpg

Articole de la același autor

Primele zile călduroase ale lunii iunie ne arată clar că, încet-încet, vara îşi intră în drepturi. În timp ce elevii se pregătesc de „asaltul final”, de examene, părinţii îşi fac deja planurile pentru vacanţă, iar în funcţie de bugetele avute la dispoziţie, optează fie pentru o destinaţie din România, fie pentru una din străinătate.

Nu peste mult timp, clopoţelul va suna pentru ultima oară, anunţând finalul anului şcolar. Vor urma examenele - Bacalaureat, Evaluare Naţională, admitere clasa V-a (acolo unde-i cazul) -, după care nimeni şi nimic nu mai poate sta în calea binemeritatei vacanţe. Iar la întrebarea „Unde mergem în concediu?” sunt „n” răspunsuri, bineînţeles după o analiză atentă a conturilor bancare.

Constănţenii sunt dornici de drum, cel puţin aceasta este impresia lăsată în urma dialogului cu reprezentanţii agenţiilor de turism.

„Dincolo de analizele realizate la nivel naţional, care arată că peste 67% dintre români vor pleca în vacanţă în următoarele trei luni, pe plan local, procentul este similar. Vânzările de sejururi sunt în creştere faţă de anul trecut, din toate punctele de vedere, în special pe vacanţe în ţări exotice, unde bugetul necesar este mai consistent.

Sunt constănţeni care şi-au făcut din timp rezervări, chiar din lunile ianuarie şi februarie, profitând de reducerile majore acordate, dar rezervări se fac şi pe ultimii metri, chiar dacă este mai scump. În general, cei care apelează la serviciile noastre optează pentru sejururi în străinătate”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Pompiliu B., reprezentant al unei agenţii constănţene de turism.

Strategii şi strategii

Aşa cum era de aşteptat, în topul destinaţiilor alese de constănţeni se află Turcia, Grecia, Spania, Italia şi Bulgaria.

„Este firesc să fie aşa, în aceste ţări poţi petrece vacanţe foarte frumoase cu un buget decent. Turcia şi Bulgaria promovează foarte mult conceptul de all-inclusive, preferat în special de familiile cu copii, iar pentru un pachet complet în Antalya, şase zile, incluzând transport - autocar sau avion -, cazare în hotel de patru sau cinci stele, acces piscină şi toate mesele incluse, preţurile pornesc de la 375 de euro de persoană”, ne explică interlocutorul nostru.

Grecia are o cu totul altă strategie, oferind preţuri mai mici la cazare, însă pentru mesele la restaurant este bine să vă alimentaţi serios cardurile. Un avantaj este că de la Constanţa se ajunge rapid la Salonic sau Kavala, peisajele sunt de basm, aşa că Vechea Eladă şi-a câştigat locul în inimile şi, mai ales, în rezervările celor dornici „de ducă”.

În privinţa Bulgariei, foarte puţine lucruri mai sunt de comentat. La Nessebar, Nisipurile de Aur sau Albena, româna este principala limbă vorbită, dar trendul cel nou este de a explora vara staţiunile frecventate… iarna, aşa cum este cazul vacanţelor în Bansko sau Borovets, cu escală în Veliko Târnovo. Iar dacă vă faceţi din timp rezervările, în mod precis jumătate din bugetul pe care l-aţi fi alocat Poienii Braşov vă va fi suficient.

De la Balvanyos, în Maldive

Sunt constănţeni pentru care nu este o problemă să achite 3.000 de euro de persoană pentru o săptămână în Maldive, dar şi constănţeni care optează pentru un sejur în România. Şi nici ţara noastră nu-i aşa de ieftină!

„În general, cei care vizează o vacanţă low-cost merg pe cont propriu, mai puţin prin agenţie. Pe site-urile de turism, se găsesc camere de închiriat, pe valea Prahovei, începând de la 150 de lei pe noapte. Maramureşul, Bucovina, Apusenii, valea Oltului sau valea Cernei sunt destinaţii accesibile din punct de vedere al preţurilor practicate de unităţile de cazare, însă trebuie avut în vedere că se pierd minimum două zile pe drum. La polul opus, s-ar putea să aveţi nevoie de câteva mii de euro pentru o săptămână în Poiana Braşov sau Balvanyos, ca să nu mai vorbesc despre castelele exclusiviste din Ardeal”, a precizat agentul de turism. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3229 secunde