Platforma EuRIS vine în sprijinul navigatorilor de pe căile navigabile interioare

164
Platforma EuRIS  vine în sprijinul navigatorilor de pe căile navigabile interioare - platf-1664477276.jpg

Articole de la același autor

România, prin intermediul Autorității Navale Române, alături de Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Franța, Germania, Ungaria, Luxemburg, Țările de Jos, Serbia și Slovacia, a proiectat un sistem transfrontalier de comunicații care înseamnă de fapt un ghișeu unic pentru toate informațiile relevante legate de căile navigabile și trafic. Acesta combină datele din 13 țări pe platforma www.eurisportal.eu, se arată în comunicatul ANR.

Pentru comandanți și partenerii logistici, informațiile actualizate sunt indispensabile pentru planificarea eficientă a rutei și a călătoriei. Accesul la informații statice și dinamice care oferă zi de zi, non-stop, o imagine actuală a situației căilor navigabile este de o mare importanță. Utilizatorii pot colecta în orice moment informații despre situația reală a traficului și blocajele severe pe ruta lor de navigație, care constituie principala cauză a întârzierii călătoriilor.

Platforma EuRIS, realizată cu fonduri europene, pune la dispoziție servicii de informare personalizate pentru întreaga rută pe care un comandant intenționează să o utilizeze.

Utilizatorii căilor navigabile interioare pot aduce chiar ei o contribuție majoră la succesul EuRIS și astfel pot profita și mai mult de pe urma platformei.
 

Pe lângă informațiile publice partajate de cele 13 autorități de căi navigabile, comandanții și transportatorii aleg entitățile care pot avea acces la datele lor. De exemplu, un comandant poate să transmită clientului său poziția navei sau chiar îi poate permite să urmărească întreaga călătorie. Mediul protejat EuRIS se asigură că proprietarul informațiilor este întotdeauna cel care hotărățște cui și pentru cât timp acordă accesul la acestea.

Platforma EuRIS (Serviciile europene de informare fluvială) este disponibilă gratuit începând din data de 29 septembrie 2022 și include cele șapte coridoare navigabile principale: Rin, Dunăre, Elba, Moselle, Dunkerque- Scheldt, Amsterdam-Anvers-Liege, Amsterdam-Anvers- Bruxelles.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3183 secunde