Premierul Florin Cîţu, mesaj de la Constanţa. „Deschiderea sezonului estival se va face în două etape”

1492

Articole de la același autor

Prim-ministrul Florin Cîţu s-a aflat joi, 6 mai, pentru câteva ore la Constanţa, unde a discutat cu reprezentanţii industriei HoReCa despre măsurile care se vor lua pentru ca, pe toată durata sezonului estival, turismul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, iar turiştii români şi străini să fie primiţi în condiţii de siguranţă sanitară. La întâlnirea care a avut loc la Prefectura Constanţa au participat prefectul Silviu Coşa, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, şi senatorul liberal Septimiu Bourceanu.

Premierul a sosit în faţa Prefecturii oraşului de la malul Mării Negre la ora stabilită în programul vizitei. Îmbrăcat într-o ţinută casual, un sacou bleu, o cămaşă bleumarin, bluejeans, adidaşi şi o şapcă pe cap, prim-ministrul Florin Cîţu a intrat în sediul prefecturii, unde timp de o oră şi jumătate a discutat cu operatorii din turism şi cu oficialii constănţeni.

„Pentru a avea un sezon de succes în această vară în România, pe litoral trebuie să lucrăm împreună şi de asta sunt azi, aici, să îi asigur pe toţi de susţinerea mea. Am primit din partea industriei ospitalităţii mai multe propuneri şi soluţii foarte bune”, a declarat premierul în faţa jurnaliştilor. Vineri, 7 mai, la Guvern se va întâlni comitetul interministerial la care vor participa şi reprezentanţii HoReCa din Constanţa. Împreună vor decide în ce condiţii se va sta la plajă fără mască, cum se va sta la restaurant şi în hotel la capacitate maximă, care va fi programul agenţilor economici, dacă se va prelungi, dar totul se va face în funcţie de cum evoluează pandemia şi de rata de vaccinare, pentru ca la 1 iunie să se deschidă sezonul estival. Deschiderea se va face în două etape. Prima, de Ziua Copilului, când vom merge la plajă fără masca de protecţie, dar cu şezlonguri distanţate, a anunţat, în premieră, Florin Cîţu. A doua etapă va fi la 1 august, fiind posibil ca la sfârşitul lunii să se organizeze marile festivaluri şi evenimente de la malul Mării Negre.

„Mă bucură susţinerea reprezentanţilor industriei ospitalităţii pentru campania de vaccinare şi vor pune un semn acolo unde personalul s-a vaccinat, „Locaţie sigură. Noi ne-am vaccinat!” şi sper să vedem acest semn la toate locaţiile de pe litoralul românesc”, a spus premierul Cîţu. El a declarat că va sprijini industria ospitalităţii şi va veni mai des pe litoral pentru a susţine turismul românesc.

Turismul trebuie să devină industrie strategică pentru România

Vizita de ieri a premierului s-a axat pe deschiderea sezonului estival şi pe revenirea la o viaţă normală numai dacă, împreună, vom face un efort comun de a ne vaccina. Reprezentanţii industriei ospitalităţii au salutat venirea prim-ministrului la Constanţa. „Întâlnirea a fost una cu adevărat bună, ţinând cont de faptul că avem un premier pe litoral, ceea ce în ultimii foarte mulţi ani nu s-a întâmplat. Ne dorim ca primul-ministru al României să pronunţe cât mai des faptul că turismul şi industria ospitalităţii din România reprezintă o industrie strategică pentru economia naţională, ceea ce, din păcate, nu a însemnat de-a lungul anilor decât pură declaraţie o dată la patru ani”, a declarat Corina Martin, preşedinte de onoare al Asociaţiei patronale RESTO.

Pentru a veni în sprijinul industriei, al constănţenilor şi al turiştilor, reprezentanţii RESTO au certificat miercuri, 5 mai, primul restaurant sigur, pentru că 99% dintre angajaţi sunt vaccinaţi, prin aplicarea la intrare a unui sticker cu mesajul „Locaţie sigură. Noi ne-am vaccinat!”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5813 secunde