Romsilva: Peste 25 de milioane de puieţi, plantaţi, anul trecut, în fondul forestier de stat

99
Romsilva: Peste 25 de milioane de puieţi, plantaţi, anul trecut, în fondul forestier de stat - 1-1706618109.jpg

Articole de la același autor

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a plantat, anul trecut, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă, 25,52 milioane de puieţi forestieri, regenerând 14.368 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, cu 9,9% mai mult decât programul iniţial.

Astfel, au fost realizate lucrări de regenerare naturală pe suprafaţă de 10.238 hectare şi lucrări de regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri, pe suprafaţă de 4.130 hectare, se arată într-un comunicat transmis, marţi, 30 ianuarie, de Biroul de presă al regiei.

În aceste suprafeţe sunt incluse şi cele 31 de hectare de perdele forestiere de protecţie a căilor de comunicaţii, realizate de către Direcţia Silvică Ialomiţa, pentru protejarea autostrăzii A2, şi de către Direcţia Silvică Giurgiu, în proximitatea autostrăzii A1.

De asemenea, pentru consolidarea plantaţiilor înfiinţate în anii precedenţi şi în primăvara anului 2023, au fost realizate lucrări de completări curente pe suprafaţă de 2.368 hectare şi lucrări de refacere a plantaţiilor calamitate pe suprafaţă de 635 hectare.

Valoarea totală a lucrărilor de regenerare a fondului forestier de stat a fost de 200,6 milioane lei.

Totodată, în pădurile administrate pe bază de contracte sau pentru care Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva asigură servicii silvice, au fost realizate lucrări de regenerare a pădurilor pe suprafaţă de 2.039 hectare. S-au realizat regenerări naturale pe 1.258 hectare, precum şi regenerări artificiale pe alte 781 hectare şi lucrări de completări curente pe 148 hectare în plantaţiile efectuate în anii anteriori şi în primăvara anului 2023.

„Pentru lucrările de împăduriri, completări şi refaceri realizate în anul 2023 în fondul forestier administrat de către Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva pe bază de contract, s-au folosit circa 3,79 milioane puieţi forestieri, iar valoarea lucrărilor de regenerare a fost de 16,3 milioane lei”, menţionează sursa citată.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naturale, precum şi 12 herghelii de stat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5553 secunde