Peste 100 de proiecte pentru extinderea sistemelor de apă, în derulare la Ministerul Mediului

95
Peste 100 de proiecte pentru extinderea sistemelor de apă, în derulare la Ministerul Mediului - proiecte-mediu-1706617975.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor are în derulare, în prezent, 118 proiecte eligibile în cadrul apelului pentru extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2.000 de locuitori echivalenți. Programele sunt implementate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Aceste proiecte aflate pe lista intermediară au obținut peste 70 de puncte în urma evaluării cererilor de finanțare în cadrul apelului de proiecte aferent Investiției 1. Extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2.000 de locuitori echivalenți, prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu directivele europene. Obiectivul general are în prim-plan creșterea gradului de acces al populației la serviciul public de apă și canalizare.

Valoarea totală a proiectelor eligibile aflate pe lista intermediară este de peste 1,8 miliarde lei. Investiția face parte din Componenta Managementul Apei, din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Finanțarea acestor proiecte cuprinse în lista intermediară va contribui la atingerea Țintei intermediare nr. 5 care vizează cel puțin 319 km de rețele de distribuție a apei ce vor fi construite și operaționalizate în localități aflate în aglomerările prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu directivele europene și în conformitate cu modificările aduse Legii nr. 241/2006, respectiv a Țintei intermediare nr. 7. Această țintă vizează cel puțin 239 de km de rețele de canalizare ce vor fi construite și operaționalizate în aglomerări mai mari de 2.000 de locuitori echivalenți, cu termen de realizare trimestrul 3 2024. Lista finală a tuturor proiectelor evaluate în cadrul apelului menționat este estimată pentru luna februarie.

La nivelul județului Constanța, proiecte de acest fel au fost implementate de unitatea administrativ-teritorială comuna 23 August, cu o valoare totală de 5,596,708.70 și 70 de puncte obținute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5094 secunde