Se deschide circulaţiei drumul dintre Poarta 10 şi Poarta 10 bis, extins cu fonduri europene

7182
Se deschide circulaţiei drumul dintre Poarta 10 şi Poarta 10 bis, extins cu fonduri europene - 1-1693222921.jpg
Marţi, 29 august, se deschide circulaţiei rutiere obiectivul realizat în cadrul proiectului „Extinderea la patru benzi a drumului de circulaţie existent între Poarta 10 şi Poarta 10 bis“, investiţie finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructura Mare. Valoarea contractului de finanţare este de 59.923.500 lei, inclusiv TVA, din care fonduri europene 42.840.425 lei, buget de stat - 16.931.350 lei şi contribuţia Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA - 151.725 lei.

În cadrul proiectului, s-au construit: un drum cu patru benzi de circulaţie cu o lungime de 982 metri, în incinta portului, un sens giratoriu adaptat la un trafic semnificativ de vehicule lungi cu remorci sau semiremorci şi două bretele de acces care reprezintă punctul de conexiune pe fiecare sens de circulaţie de acces intrare sau ieşire pe la Poarta 10 bis. Poarta 10 bis face conexiunea directă a portului Constanţa cu podul rutier peste CDMN de la km 0+540 şi cu autostrada A4, aceste obiective având patru benzi de circulaţie, fapt pentru care a fost necesară extinderea la patru benzi a drumului de legătură dintre porţile 10 bis şi 10.

Finalizarea acestui proiect contribuie la modernizarea infrastructurii portuare în vederea manipulării unui volum crescut de marfă, în condiţii competitive, modernizarea şi fluidizarea drumului de circulaţie existent între Poarta 10 bis şi Poarta 10, care să reducă timpul de tranzitare al autovehiculelor către porţile de acces ale portului Constanţa, în condiţii de siguranţă.

„Investiţia creşte eficienţa operaţiunilor de încărcare - descărcare a mărfurilor care sosesc sau părăsesc portul Constanţa pe cale rutieră şi susţine o creştere a capacităţii infrastructurii prin posibilitatea de a opera un volum mai mare de marfă într-un timp mai scurt“, a declarat directorul general al CN APM SA, Florin Vizan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5462 secunde