Un nou oraș va fi construit de la zero în Constanța. Proiectul de 800 de milioane de euro care va schimba fața litoralului

333
Un nou oraș va fi construit de la zero în Constanța. Proiectul de 800 de milioane de euro care va schimba fața litoralului - cta-1694715418.jpg
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunţă, joi seară, că firma Oil Terminal, din portofoliul Ministerului Energiei, a semnat un acord cu compania românească Iulius, pentru o investiţie de peste 800 de milioane de euro.


„Astăzi, compania Oil Terminal, din portofoliul Ministerului Energiei, a semnat un acord cu compania românească pentru o investiţie de peste 800 de milioane de euro, care va schimba faţa Constanţei. Pentru constănţeni şi milioane de turişti din următorii ani este o veste excelentă”, a anunţat joi seară ministrul Energiei.


Sebastian Burduja precizează că proiectul va fi dezvoltat după conceptul de oraş în oraş, relatează stirileprotv.ro


“Oamenii vor avea acces la toate facilităţile de care au nevoie pentru un stil de viaţă urban sustenabil. Demersul va integra o grădină botanică şi parc cu funcţiuni de relaxare, sport şi entertainment în aer liber, dar şi o componentă de birouri, astfel încât să se creeze oportunităţi investiţionale şi să susţină retenţia tinerelor talente locale şi dezvoltarea centrului universitar.
Va fi şi o destinaţie pentru shopping şi recreere, cu noi concepte de retail şi entertainment, fresh market cu producători şi antreprenori locali, restaurante, bistrouri şi cafenele tematice, dar şi funcţiuni culturale şi de divertisment, care să asigure posibilităţi de petrecere a timpului liber într-o manieră calitativă tot timpul anului”, a mai transmis ministrul.


Burduja mai spune că ”acest parteneriat între o companie cu capital majoritar de stat şi un antreprenor român serios, cu rezultate demonstrate, reprezintă cea mai mare şansă de dezvoltare pentru Constanţa şi Dobrogea”.
”Obiectivul este transformarea comunităţii printr-un spaţiu modern, atrăgător pentru oportunităţi economice şi turism, indiferent de sezon.
Încurajăm toate companiile din portofoliul Ministerului Energiei să încheie astfel de parteneriate, într-un mod competitiv şi transparent, şi să contribuie astfel la bunăstarea românilor prin crearea de locuri de muncă şi prin creşterea calităţii vieţii”, a mai afirmat ministrul Energiei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4518 secunde