24 ianuarie / Predoiu: Avem obligaţia de a apăra România de orice tip de atac îndreptat împotriva identităţii naţionale

168
24 ianuarie / Predoiu: Avem obligaţia de a apăra România de orice tip de atac îndreptat împotriva identităţii naţionale - image20221123259219100catalinpre-1706083208.jpg

Articole de la același autor

Avem obligaţia de a apăra România şi valorile care au consacrat-o în rândul statelor civilizate de orice tip de atac îndreptat împotriva identităţii naţionale şi independenţei sau care ar aduce în discuţie tendinţe extremiste sau retrograde, afirmă ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

El arată că actualul context geopolitic îndeamnă la prudenţă, unitate şi maturitate în acţiuni, iar România va rămâne solidară valorilor euro-atlantice, parteneriatelor strategice, angajamentelor asumate la nivel internaţional, inclusiv eforturilor comune de sprijinire a refugiaţilor care fug din calea războiului.

"Ministerul Afacerilor Interne este una dintre instituţiile fundamentale ale acestui stat, un garant al stabilităţii interne, o structură care, indiferent de provocările istorice şi dincolo de speculaţii particulare sau de grup a rămas în slujba românilor şi a României", mai spune Predoiu.

Unirea Principatelor Române constituie unul dintre evenimentele de referinţă ale istoriei naţionale, moment important pentru evoluţia către România Mare care avea să reunească toate provinciile istorice.

"Firesc, fiecare dintre noi se raportează cu emoţie şi patriotism la Unirea Principatelor Române, pas esenţial către statul naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil de astăzi şi parte a celor mai importante alianţe şi organizaţii internaţionale ale prezentului", a transmis Predoiu.

El adaugă că evenimentele de atunci sunt dovada faptului că, indiferent de provocările politice, sociale sau economice, prin consens şi unitate, prin voinţă şi efort susţinut, obiectivele strategice ale românilor pot fi atinse.

"Recentul pas făcut în sensul intrării României în spaţiul Schengen este continuarea firească a eforturilor tuturor celor care au slujit cu bună-credinţă această ţară. La 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, trebuie să reflectăm la evenimentele de atunci şi să ne asumăm responsabilităţile pe care le avem ca oameni de stat, funcţionari sau simpli cetăţeni", declară Cătălin Predoiu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5088 secunde