România în topul țărilor UE la numărul copiilor abandonați. Cei mai mulți dintre ei sunt părăsiți de la naștere

332
România în topul țărilor UE la numărul copiilor abandonați. Cei mai mulți dintre ei sunt părăsiți de la naștere - abandonati-1705836747.jpg

Articole de la același autor

România este fruntașă în Europa la numărul de copii părăsiți, cei mai mulți dintre ei încă de la naștere. În medie, an de an, aproximativ 9.000 de copii sunt abandonați și prea puțini sunt adoptați.


În 2023, doar 907 copii și-au găsit o familie în România și doar alți 10 în străinătate. 42.000 de minori se află, în prezent, în grija statului.


Familiile care își doresc să adopte un copil spun că procedurile sunt anevoioase, deși de-a lungul timpului au fost aduse îmbunătățiri legii adopției.
Cu fiecare zi care trece, șansele unui copil să fie adoptat, scad considerabil pentru că viitori părinți își doresc ca vârsta copilului să fie cât mai fragedă, dar minorii sunt considerați adoptabili abia la 3, 4 ani.


Astfel, copii mai mari sau cei cu afecțiuni de sănătate rămân în sistemul instituționalizat, iar când devin majori ajung direct în stradă, potrivit Antena3.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3117 secunde